Kavun kac gunde bir sulanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
239.715
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kavun kaç günde bir sulanır?​

Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir. Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır.
Kavunun küçüğü nedir?
Kavundan Hallice Turşuluk Kelek Genellikle salata ve turşuların içinde kullanılan kelek meyvesi küçük yapısı nedeniyle oldukça sevimli bir görünüme sahiptir. Bazı yörelerde karpuzun olmamışına kelek karpuz ve kavunun olgunlaşmamışına da kelek kavun denir.

Kavun acı olur mu?​

Cucurbitaceae familyasından olan acı kavun, hıyarcık ve acıdülek isimleriyle de biliniyor. Son yıllarda daha fazla tüketilen acı kavunun hem suyu hem de kökü faydalıdır. Bu nedenle suyu ve kök kısmı haricindeki diğer kısımları yenmemeli ya da haricen de olsa kullanılmamalıdır.
Kavun hangi aileden?
KabakgillerKavun/Familya
Her canlı gibi kavunun da suya ihtiyacı vardır. Ancak sulamada aşırıya kaçmamak gerekir. İri ve kaliteli meyve alabilmek için, bitkilerde uç alma ve meyve seyreltmesi yapılmalıdır. Sürgün uçlarının koparılması, bitkinin yeşil aksamının gelişimini durdurduğu için faydalıdır.
Kavunda sulama nasıl yapılır?
Sulama İşlemi Kavun yumuşak toprakta 25 cm derinliğe ulaştığında sıkça sulanmalıdır. Ağır topraklarda ise kavun çok derine inmez. Kısa kökleri oluşan kavun ağır topraktan ise fazla su tutar. Ancak şuna dikkat edilmelidir sulama esnasında suyun kavuna değmemesine dikkat edilmelidir.

Kavun isimleri nelerdir?​

Kavun Çeşitleri
Acı kavunun zararları nelerdir?
Sinüzit ve basur gibi rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülen “acı kavun” bitkisinin, sanıldığının aksine bünyede kalıcı hasar bırakabileceği, ölüme bile neden olabileceği bildirildi. Bitkinin 2 gramı alerjik reaksiyonlara bağlı ani nefes durması nedeniyle öldürücü etkiye sahip.

Kavun neden zehirler?​

KAVUN VE KARPUZA DİKKAT! Hepsinin içinde maalesef bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir var. Bütün vücutta bu hastalıkları başlatan da bromür. Bunun insan vücudunda yeri yok. Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor.
 
Geri
Üst