AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kavrulmuş Şehriyeli Çorba

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kavrulmuş Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı dondurulmuş mısır
1 su bardağı tavuk yahut kemik suyu
1 litre su
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 tane yumurta

Kavrulmuş Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tel şehriyeyi çok az yağda tencerede kavurdum. Üzerine tavuk suyu ve olağan suyu kaynayıp, ekledim.
Kaynayınca içine mısırları ek ettim. Mısırlarda pişince terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı güzelce çırptım.
Kaynayan çorba suyundan 1 kepçe bu yoğurda ekledim.
Ilıyan terbiyeyi kaynayan çorba suyuna ekledim ve devamlı karıştırarak kaynamasını bekledim.
Kaynayınca bol sıvı yağda naneyi kızdırdım ve çorbaya döktüm. En son tuzunu ekledim.
Eğer çorba koyu gelirse sıcak su eği yapabilirsiniz. Herkese afiyet ve şifa olsun.
Kavrulmuş Şehriyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst