AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kavrulmuş Antep Fıstığı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kavrulmuş Antep Fıstığı Tanımı İçin Materyaller
1 kg taze yahut kuru antepfıstığı
3 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su

Kavrulmuş Antep Fıstığı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dış kabuklarını soyduğumuz antepfıstıklarının ağzını bir fıstık pensesi yardımıyla çatlatalım daha sonra üzerine 3 yemek kaşığı tuz ek edelim.
2 su bardağı su ek edelim fıstıklar tuzlu suyu çekene kadar bekleyelim. Sonrasında fıstıkları fırın tepsisine alıp 200 derece fırında kuruyana kadar fırınlayalım.
Kuruyan fıstıklarımızı bir tavaya alalım kısık ateşte fıstıklarımızın ağzı açılıp çıtırdayana kadar daima karıştırarak kavuralım.
Kavrulan fıstıklarımızı geniş bir tepside soğuttuktan sonra saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst