Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
125 gram yumuşamış tereyağı
1 yumurta akı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış badem
Aldığı kadar un
Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Öncelikle kırılmış bademlerimizi tavada rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz.
Akabinde bir su bardağı unu hafif kavuruyoruz.
Başka gereçleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Tezgah üzerinde bir parmak kalınlığında şerit yapıyoruz çay bardağı ile ay hali veriyoruz.
190 derece ısıttığımız fırında 10 dakika pişirdikten sonra derece 180’e düşürüp hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine çokça pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun ❤.
125 gram yumuşamış tereyağı
1 yumurta akı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış badem
Aldığı kadar un
Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Öncelikle kırılmış bademlerimizi tavada rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz.
Akabinde bir su bardağı unu hafif kavuruyoruz.
Başka gereçleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Tezgah üzerinde bir parmak kalınlığında şerit yapıyoruz çay bardağı ile ay hali veriyoruz.
190 derece ısıttığımız fırında 10 dakika pişirdikten sonra derece 180’e düşürüp hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine çokça pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun ❤.