Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı çiğ badem
250 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bademleri iri kalacak formda kırılalım yahut robottan çekelim. Bir tavada rengi dönene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
2 su bardağı unu da rengi sarıya dönene kadar kavuralım. – yoğurma kabına yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, yumurta akını, vanilyayı, kabartma tozunu ve bademleri alıp karıştıralım.
Üzerine azar azar kavurduğumuz unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam elde edelim.
Hamuru açıp bardak ağzıyla yahut aparatlarla yarım ay halini verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derecede 15 dakika pişirelim. Fırın ayarınıza nazaran denetim ediniz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servise hazır
Afiyet olsun
Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı çiğ badem
250 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bademleri iri kalacak formda kırılalım yahut robottan çekelim. Bir tavada rengi dönene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
2 su bardağı unu da rengi sarıya dönene kadar kavuralım. – yoğurma kabına yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, yumurta akını, vanilyayı, kabartma tozunu ve bademleri alıp karıştıralım.
Üzerine azar azar kavurduğumuz unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam elde edelim.
Hamuru açıp bardak ağzıyla yahut aparatlarla yarım ay halini verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derecede 15 dakika pişirelim. Fırın ayarınıza nazaran denetim ediniz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servise hazır
Afiyet olsun
Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı