Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ciğer badem
1 çay kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bademleri dişe gelecek halde robottan geçirip teflon tavayı ocağa alın bademler ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun soğumaya bırakın.
Öteki taraftan uygun bir kaba bütün gereçleri koyun ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamuru yağlı kağıt ortasına koyun merdane yardımıyla bir santim kalınlığında acın.
Bir su bardağı ile keserek form verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin fırından alın üzerine pudra şekeri dökün.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın afiyet olsun.
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ciğer badem
1 çay kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bademleri dişe gelecek halde robottan geçirip teflon tavayı ocağa alın bademler ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun soğumaya bırakın.
Öteki taraftan uygun bir kaba bütün gereçleri koyun ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamuru yağlı kağıt ortasına koyun merdane yardımıyla bir santim kalınlığında acın.
Bir su bardağı ile keserek form verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin fırından alın üzerine pudra şekeri dökün.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın afiyet olsun.