Katmer

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Katmer Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
5- 6 su bardağı un (kontrollü ekliyelim)
Üzerine ve içine sürmek için:
125 gr tereyağ

Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba ılık su ve sütü tuzu koyalım ve unu denetimli bir biçimde ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp 8eşit kesime keselim ve yuvarlayıp derin bir cam tabağını yağlayıp içine bezelerimizi artlı önlü yağlayarak koyalım.
Üzerine streçle örtüp oda ısısında 15 20 dk bekletelim bu ortada tereyağımızı tavada eritelim.
Sonra beklettiğimiz bezelerin birini alıp elimizle hafif bastıra bastıra çekiştirerek dikdörtgen halde açalım gereğince açtıktan sonra üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
Kenarından katlayarak elimizle üzerinden bastırıp ucundan çekiştirerek rulo formunda saralım.
Tabağa alıp üzerine streç örtüp buzdolabında bekletelim. Bu etaptan sonra buzdolabında bekletip sabah kahvaltıya hazırlayabilirsiniz şayet çabucak yapmak isterseniz 2saat bekletmeniz kâfi.
Sonra bezelerimizi teker teker un serperek oklavayla tavanın boyutuna nazaran açıp artlı önlü pişirelim ve üzerine tereyağ sürelim. Afiyet olsun
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst