Katmer Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
İç harcı için;
125 gram margarin
125 gram tarin yağı
1 su bardağı tahin
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin bir kabın içerisine un, su, tuz, mayayı alıp, uygunca yoğuruyoruz. 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Bu sırada yağları eritip, tahini içerisine ekliyoruz.
Hamurları beze alarak yufka formunda açıyoruz üzerine tahinle karıştırılmış yağımızı sürüyoruz her yerine.
Ortadan delik açılarak kenarlarına hakikat kıvırıyoruz.
Donmaya bırakıyoruz bir kenara başkalarını de tek tek açıyoruz.
Donmuş olan hamurları parmak kalınlığında yuvarlayarak inceltip, sarıyoruz.
Ardından açıp, tavada pişiriyoruz afiyet olsun.
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
İç harcı için;
125 gram margarin
125 gram tarin yağı
1 su bardağı tahin
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin bir kabın içerisine un, su, tuz, mayayı alıp, uygunca yoğuruyoruz. 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Bu sırada yağları eritip, tahini içerisine ekliyoruz.
Hamurları beze alarak yufka formunda açıyoruz üzerine tahinle karıştırılmış yağımızı sürüyoruz her yerine.
Ortadan delik açılarak kenarlarına hakikat kıvırıyoruz.
Donmaya bırakıyoruz bir kenara başkalarını de tek tek açıyoruz.
Donmuş olan hamurları parmak kalınlığında yuvarlayarak inceltip, sarıyoruz.
Ardından açıp, tavada pişiriyoruz afiyet olsun.
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı