Katmer

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Katmer Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
9 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt
2,5 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyelim)
Tuz
Sosu için
Yarım paket tereyağı (125gr)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağına yakın tahin
Tuz

Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru;Karıştırma kabına unu alınır etrafına tuz eklenir.
Ortasına çukur açılır. Süt eklenir. Şu yavaş yavaş eklenerek orta sertlikte bir hamur elde edilir. 1 saat dinlendirilir.
Not: buzluk katmeri olduğundan mayasız hamur yaptım. Çabucak tüketilecekse yarım paket maya koyulabilir.
Sosun hazırlanışı;125 gr tereyağı tencerede eritilir.
Eriyen tereyağına yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir.
Yarım çay bardağına yakın tahin eklenir.
Koyulaşana kadar çok kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur 4 eşit kesime bölünür.
Beze yapılır.
Bezelerin üzeri örtülür bir tanesi alınır. Orta kalınlıkta hamur açılır.
Üzerine sosun 4/1 i açılan hamurun her yerine gelecek halde sürülür.
Hamurun ortasından parmağımızla delik açalım ve kenarlarına hakikat katlayalım.
Yağlı hamuru sıkalım. Rulo üzere. Daha sonra kıvıralım ve bir hamurdan 3 katmer çıkacak biçimde yeni bezelerimizi oluşturalım.
Aynı süreci tüm hamur için uygulayalım ve toplamda 12 adet katmer bezesi elde edelim.
Yağlı katmer bezelerini buzdolabında yağının donması ve kolay açılması için en az 1 saat bekletelim.
Dinlenen yağlı katmer bezelerini tek tek açalım. Ortalarına poşet koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Açtığımız hamuru orta ateşte tavada ya da sacda pişirelim.
Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun Videoyu izlemek için tıklayın kanalıma takviye olursanız sevinirim
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst