Katmer

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Katmer Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar un (yumuşak kıvamda bir hamur olacak)
İçine sürmek için;
125 gram oda ısısında beklemiş tereyağ

Katmer Tanımı Yapılışı

Hamur materyallerini bir kaba alalım.
Hamur mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde bezeler yapın.
Sonra servis tabağı büyüklüğünde açıp içine tereyağ sürüp bohça üzere katlayın ve tepsiye dizin.
15 dk kadar dinlendirin.
Oklava ile az un serperek bezeleri açın tavaya almadan kenarlarından elinizle hafif çekip ondan sonra tavaya atın, iki tarafını da denetim ederek pişirin.
Kenarları biraz kalın kalabilir. Onun için tavaya atmadan evvel hafif elinizle kenarları çekin.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst