AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Katmer

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Katmer Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı kuru maya
1,5 çay kaşığı tuz
46 su bardağı un
Yarım kaşık tereyağ ve bir çay bardağı sıvı yağ

Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 su bardağı ılık sütün üzerine 1 çay kaşığı kuru maya ekleyiniz.
1,5 çay kaşığı tuzu ekledikten sonra karıştırınız yeterlice.
Ben az yaptığım için az un katıp küçük bir beze elde ettim.
Ama siz çok yapmak istiyorsanız göz kararı un ekleyebilir ve çok hamur elde edebilirsiniz, unu katıp, yoğuralım düzgünce.
Tereyağı ve sıvı yağı sosluk tavasında eritiniz soğumasını bekleyin.
Hamurumuzu bezelere ayıralım oklava yardımı ile yufka büyüklüğünde açınız.
Açtığımız hamurları yağlayıp gül üzere dolayınız.
Gül üzere doladığımız bezeleri dinlenmeye bırakın.
Azıcık un sürüp üzerlerine, açınız oklava ile.
Kızgın tavada teker teker pişiriniz.
Pişen katmerleri yağlayıp, alın tavadan. Afiyet olsun.
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst