Katmer Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su 200ml bardak ile
1 su bardağı ılık süt
2 tane yumurta 1 nin sarısı üzerine
1 paket kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un denetimli ekleyin
Orta katlar için
120 gr yumuşak tereyağı
Üzeri için
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın ,unu azar azar ek edip hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
Streçleyip 1 saat mayalandırın.
Hamurdan 10 tane beze alın her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın üzerlerine tereyağı sürün ve üst üste koyun.
En son hamura sürmeyin.
Streçleyip 30dk buzdolabında dinlendirin.
Hamuru unlanmış tezgahta dikdörtgen açın iki ucunu da ortaya gerçek katlayın birdaha açın.
Bıçakla üçgen kesin ve rulo halinde sarın, tepside 20dk mayalandırın.
Yumurtayla sütü karıştırıp üzerlerine sürün ve susam serpin.
200derecede evvelce ısıttığınız alt üst, fırında 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun.
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst