- Konu Yazar
- #1
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
3 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Arasına;
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
İçine;
Peynir rendesi
Maydanoz (Ben kurutulmuş dereotu kullandım)
Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü cezveye alıp ılıtalım, daha sonra yoğurma kabına dökelim, tuzu ve şekeride ekleyelim. Mayayı ekleyip, elimizle iyice karıştırarak mayayı eritelim.
Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim. Son olarak ununu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim (Biraz ele yapışabilir, çok un eklemeyin)
Hazır olan hamuru 8 eşit bezeye ayıralım. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına tereyağı sürelim elimizle. Son kata sürmeyelim ve oklavayla iyice açalım üst üste koyduğumuz 8 bezenin hepsini.
Pizza dilimi gibi 16 eşit parçaya keselim açtığımız hamuru. Geniş kısımlarına iç harçtan koyup rulo şeklinde yuvarlayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat tepsi mayasını aldırdıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Sıcak tüketilmesini öneririm ara katlardaki tereyağı sayesinde iplik iplik oluyor. afiyet olsun
Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
3 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Arasına;
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
İçine;
Peynir rendesi
Maydanoz (Ben kurutulmuş dereotu kullandım)
Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü cezveye alıp ılıtalım, daha sonra yoğurma kabına dökelim, tuzu ve şekeride ekleyelim. Mayayı ekleyip, elimizle iyice karıştırarak mayayı eritelim.
Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim. Son olarak ununu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim (Biraz ele yapışabilir, çok un eklemeyin)
Hazır olan hamuru 8 eşit bezeye ayıralım. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına tereyağı sürelim elimizle. Son kata sürmeyelim ve oklavayla iyice açalım üst üste koyduğumuz 8 bezenin hepsini.
Pizza dilimi gibi 16 eşit parçaya keselim açtığımız hamuru. Geniş kısımlarına iç harçtan koyup rulo şeklinde yuvarlayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat tepsi mayasını aldırdıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Sıcak tüketilmesini öneririm ara katlardaki tereyağı sayesinde iplik iplik oluyor. afiyet olsun
Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı