AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Katman Kek (Lapis Kek)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Katman Kek (Lapis Kek) Tarifi İcin Malzemeler

*5 adet yumurta ( oda ısısında )
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 5 2 su bardağına yakın toz şeker
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*1 su bardağı yoğurt ve sut karışımı
*2 5 – 3 su bardağına yakin un(kıvamını kontrol ederek koyun)

Renk seceneklerine gore;


*3 tepeleme yemek kaşığı kakao( kakaolu karışım icin)
*2 ve ya 3 yemek kaşığı varsa ıspanak puresi ( yeşil kısım icin yoksa yeşil gida boyası )
*Cilek puresi (kırmızı kısım icin yoksa gıda boyası)

Katman Kek (Lapis Kek) Tarifi Yapılışı Merhabalar hanımlarr
Gorseli ile şaşırtan bir kekle geldim bu sefer Hep cok merak etmişimdir bu kekin yapılışını Katlar kek hamuru dağılmadan nasıl boyle duruyor, dağılmıyor, ayrı ayrı birden fazla kek yapılıpta kesilip ust uste mi konuluyor acaba ??? Sonunda oğrendim ve paylaşmak istedim Yalnız en başta soyleyeyim zor değil ancak biraz zaman alabiliyor ayrıca tek bir kek hamurundan oluşuyor isterseniz iki renkli isterseniz rengarenk yapabilirsiniz sizin tercihinizde Ben, ıspanak pureli (hafif yeşil oldu), kakaolu, kırmızı ve beyaz yani kekin kendi renginde kullandım Kırmızı kısım icin gıda boyası ekledim siz dilerseniz kırmızı meyve puresi veya pancar suyu kullanabilirsiniz Buyrun tarife

1
*Oncelikle kek hamurumuzu yapalım, yumurta ve şeker kopurup kabarana kadar cırpalım sonra sırayla sıvı malzemeleri katıp karıştıralım vanilya, k tozu unumuzu eleyerek kıvamını kontrol ederek koyalım cok koyu olmayacak cok cıvık da olamamalı
*Karışım hazırsa kac renk yapmak istiyorsanız eşit miktarda kaplara paylaştıralım ve renk malzemelerini ekleyerek karıştıralım
*Resimlerle daha anlaşılır olacaktır
*Fırınınız 170° derece ısınmış olsun
*Kekin kalın olması icin daha kucuk kare bir kalıp kullanabilirsiniz zira kalın olması gorseli acısından daha iyi olur
*Kalıbın tabanına gore yağlı kağıt serelim ve kalıbın kenarlarını yağlayalım
*Kalıbın tabanı tamamen kapanacak şekilde kek harcından dokelim, ince bir kat, sonra fırına verelim 5 dk kadar suruyor pişmesi kurdan testi yapın ve keki alın sonra diğer renkten ince bir tabaka uzerine eşit dağıtarak dokun ve fırına, kek harcı bitene kadar tekrarlayalım
*Son katta pişince keki cıkartıp soğutun ve ters cevirip dilimleyin
*Sonrası tam bir gorsel şov şimdiden yapacak olanları ve afiyet olsun diyorum Sağlıkla kalın
 
Geri
Üst