AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Katma Deger Vergisi Kanunu ne zaman cikti?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Katma Değer Vergisi Kanunu ne zaman çıktı?​

Ülkemizde de 25.10.1984 tarihinde kabul edilen 3065 sayılı “Katma Değer Vergisi Kanunu” 01.01.1985 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, o tarihten günümüze kadar çıkarılan çeşitli kanunlarla Katma Değer Vergisi Kanunu’nun (KDVK) birçok maddeleri değiştirilmiştir.

KDV Kanunun 17 maddesinin 4 fıkrası uyarınca muaf nedir?​

Katma Değer Vergisi Kanunu m. 17/4-r’ye göre, borçlu kurumun aktifinde iki yıl süreyle bulunan taşınmazların satılması halinde, bu satış işlemi katma değer vergisinden istisnadır.

Katma değer vergisi hangi aşamada alınır?​

Katma değer vergisi hangi aşamada alınır?
Katma Değer Vergisi, mal ve hizmet teslimlerinden alınan, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. KDV’nin yasal dayanağını 3065 Sayılı KDV Kanunu oluşturur. Bu Kanuna göre, bu Kanunda belirtilen ithalat istisnaları dışında kalan her türlü mal ve hizmet ithalatından KDV alınır.

KDV hangi yılda Ab’nin Resmi vergisi?​

Genel Olarak Avrupa Birliği’nde KDV Sistemi AB’de ortak katma değer vergisi (KDV) sisteminin oluşturulması 1967 yılında gerçekleşmiştir.2 Değiştirilen satış vergileri ile KDV arasındaki benzerlik, tüketiciler tarafından gerçekleştirilen tüketim harcamalarının vergilendirilmesidir.

KDV Genel Uygulama Tebliği ne zaman yürürlüğe girdi?​

MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (I/C-2.1.3.1.) bölümünün üçüncü paragrafının (b) bendinde yer alan “- Yukarıda sayılanlar dışındaki, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları,” satırı “- Yukarıda sayılanlar dışındaki, kanunla veya …

Türkiye AB nin ortak genel gider vergisi olan KDV’yi kaç yılından itibaren uygulamaya başlamıştır?​

Türkiye AB nin ortak genel gider vergisi olan KDV’yi kaç yılından itibaren uygulamaya başlamıştır?
Bu bağlamda KDV, 1967 yılında Birinci ve İkinci KDV Direktifleri ile AB Müktesebatına dahil olmuş ve 1977 yılında Altıncı KDV Direktifi ile Topluluk genelinde KDV’nin uyumlaştırılmasına ilişkin mevzuat düzenlenmiştir.
 
Katma Değer Vergisi Kanunu, ülkemizde 25 Ekim 1984 tarihinde kabul edilmiş olup, 01 Ocak 1985 tarihinde yürürlüğe girmiştir. O tarihten günümüze kadar çıkarılan çeşitli kanunlarla Katma Değer Vergisi Kanunu'nun birçok maddesi değiştirilmiştir.

Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 17. maddesinin 4. fıkrası uyarınca muafiyet, borçlu kurumun aktifinde iki yıl süreyle bulunan taşınmazların satılması durumunda söz konusu satış işleminin Katma Değer Vergisi'nden istisna olmasıdır.

Katma Değer Vergisi, mal ve hizmet teslimlerinden alınan bir vergidir. Mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. KDV'nin yasal dayanağı 3065 sayılı KDV Kanunu'dur. Bu kapsamda, Kanunda belirtilen ithalat istisnaları dışında kalan her türlü mal ve hizmet ithalatından KDV alınır.

Avrupa Birliği'nde genel olarak KDV sistemi 1967 yılında oluşturulmuştur. AB'de ortak bir katma değer vergisi (KDV) sistemi mevcuttur. Tüketiciler tarafından gerçekleştirilen tüketim harcamalarının vergilendirilmesi amacıyla KDV sistemine geçilmiştir.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nin yürürlüğe giriş tarihi 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak geçerlilik kazanmıştır. Bu tebliğde KDV uygulamaları ve detaylarıyla ilgili düzenlemeler yer almaktadır.

Türkiye, AB'nin ortak genel gider vergisi olan KDV'yi uygulamaya başlamış ve AB mevzuatına uyum sağlamıştır. KDV, 1967 yılında AB Müktesebatına dahil olmuş ve 1977 yılında Topluluk genelinde KDV'nin uyumlaştırılmasına ilişkin mevzuat düzenlenmiştir.
 
Geri
Üst