Katkısız Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
20 cm lik çember kalıp için
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 ,5 su bardağı şeker
1 ,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı sıcak su
Katkısız Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta akı ve sarılarını ayırıyoruz.
Yumurta akının üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve şekerimizin yarısını ilave ederek mikserimizle kar gibi olana dek çırpıyoruz.
Kabı ters çevirdiğimizde dökülmüyor olmalı.
Şimdi yumurta sarılarımızın olduğu kaba geçiyoruz. Yumurta sarılarımızın üzerine şekerimizin kalanını dökerek çırpmaya başlıyoruz.
Yarım çay bardağı sıcak suyumuzu da yavaş yavaş ilave ederek köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
Şimdi kuru malzemelere geçelim. Un ,nişasta, kabartma tozu ve vanilyamızı bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz ve en az iki defa eliyoruz.
Sarılarımızın olduğu kaba yumurtamızın üçte birini ve unumuzun da aynı şekilde üçte birini alarak bir spatula yardımı ile köpüklerimizi söndürmeden karıştırıyoruz.
Aynı işlemi üç sefer tekrar ederek akımızı ve unumuzu bitirmiş oluyoruz. 20 cm lik çemberimizin altını yağlı kağıt ile def gibi olacak şekilde kaplıyoruz.
İç duvarına göre kalın şerit şekline yağlı kağıt keserek çemberimizin duvarına yapıştırıyoruz.
Bu esnada yumurta akından ufak bir parça alarak kağıdımızı çembere bu şekilde yapıştırmış oluyoruz ve karışımımızı çembere döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Pandispanyamızın piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarıp tel bir ızgara üzerine ters çeviriyoruz. Bu şekilde sönmemesini sağlamış olacağız.
Katkısız Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 cm lik çember kalıp için
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 ,5 su bardağı şeker
1 ,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı sıcak su
Katkısız Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta akı ve sarılarını ayırıyoruz.
Yumurta akının üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve şekerimizin yarısını ilave ederek mikserimizle kar gibi olana dek çırpıyoruz.
Kabı ters çevirdiğimizde dökülmüyor olmalı.
Şimdi yumurta sarılarımızın olduğu kaba geçiyoruz. Yumurta sarılarımızın üzerine şekerimizin kalanını dökerek çırpmaya başlıyoruz.
Yarım çay bardağı sıcak suyumuzu da yavaş yavaş ilave ederek köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
Şimdi kuru malzemelere geçelim. Un ,nişasta, kabartma tozu ve vanilyamızı bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz ve en az iki defa eliyoruz.
Sarılarımızın olduğu kaba yumurtamızın üçte birini ve unumuzun da aynı şekilde üçte birini alarak bir spatula yardımı ile köpüklerimizi söndürmeden karıştırıyoruz.
Aynı işlemi üç sefer tekrar ederek akımızı ve unumuzu bitirmiş oluyoruz. 20 cm lik çemberimizin altını yağlı kağıt ile def gibi olacak şekilde kaplıyoruz.
İç duvarına göre kalın şerit şekline yağlı kağıt keserek çemberimizin duvarına yapıştırıyoruz.
Bu esnada yumurta akından ufak bir parça alarak kağıdımızı çembere bu şekilde yapıştırmış oluyoruz ve karışımımızı çembere döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Pandispanyamızın piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarıp tel bir ızgara üzerine ters çeviriyoruz. Bu şekilde sönmemesini sağlamış olacağız.
Katkısız Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı