Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Katıklı (Biberli Ekmek)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 paket instant maya ( yada yarım paket yaş maya)
1’5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 su bardağı civarında un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Üst harcı için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 kase lor peyniri
1 tane büyük kuru soğan
4 yemek kaşığı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Damak zevkine nazaran pulbiber,karabiber, kimyon
Salçanızın tuzuna nazaran iç harca tuz ekleyebilirsiniz

Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına süt,su ve mayayı alalım üzerine şekeri ilave edelim karıştıralım .
Zeytinyağı ve tuzuda ekleyip yavaş yavaş unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat mayalandıralım.
Harcı için soğanı yemeklik doğrayıp, tencereye alalım.
Üzerine zeytinyağı ekleyip kavuralım ( çok yüksek ateşte kavurmayın soğanlar yanmadan kavrulsun fırında yanmaması için)
Üzerine salçaları ek edelim.
Baharatları ekleyip ocaktan alalım.
Üzerine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip soğutalım.
Mayalanan hamuru tekrar havasını alıp yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın .
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
Üzerlerine iç harcı paylaştırıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst