SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 paket instant maya ( yada yarım paket yaş maya)
1’5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 su bardağı civarında un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Üst harcı için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 kase lor peyniri
1 tane büyük kuru soğan
4 yemek kaşığı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Damak zevkine nazaran pulbiber,karabiber, kimyon
Salçanızın tuzuna nazaran iç harca tuz ekleyebilirsiniz
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına süt,su ve mayayı alalım üzerine şekeri ilave edelim karıştıralım .
Zeytinyağı ve tuzuda ekleyip yavaş yavaş unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat mayalandıralım.
Harcı için soğanı yemeklik doğrayıp, tencereye alalım.
Üzerine zeytinyağı ekleyip kavuralım ( çok yüksek ateşte kavurmayın soğanlar yanmadan kavrulsun fırında yanmaması için)
Üzerine salçaları ek edelim.
Baharatları ekleyip ocaktan alalım.
Üzerine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip soğutalım.
Mayalanan hamuru tekrar havasını alıp yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın .
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
Üzerlerine iç harcı paylaştırıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 paket instant maya ( yada yarım paket yaş maya)
1’5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 su bardağı civarında un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Üst harcı için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 kase lor peyniri
1 tane büyük kuru soğan
4 yemek kaşığı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Damak zevkine nazaran pulbiber,karabiber, kimyon
Salçanızın tuzuna nazaran iç harca tuz ekleyebilirsiniz
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına süt,su ve mayayı alalım üzerine şekeri ilave edelim karıştıralım .
Zeytinyağı ve tuzuda ekleyip yavaş yavaş unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat mayalandıralım.
Harcı için soğanı yemeklik doğrayıp, tencereye alalım.
Üzerine zeytinyağı ekleyip kavuralım ( çok yüksek ateşte kavurmayın soğanlar yanmadan kavrulsun fırında yanmaması için)
Üzerine salçaları ek edelim.
Baharatları ekleyip ocaktan alalım.
Üzerine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip soğutalım.
Mayalanan hamuru tekrar havasını alıp yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın .
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
Üzerlerine iç harcı paylaştırıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı