Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5,5 su bardağı un
Şerbeti için ;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
İçi için ;
İri kıyım ceviz yahut fındık

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım. (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Azar azar un ek edip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
Varsa silikon bir şekillendirici ile yoksa rendenin kalın tarafı ya da makarna süzgecine bastıralım.
Ortasına çokça ceviz yahut fındık koyarak ortada büzdürüp kapatalım.
Ters çevirip yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarınca 2 dakika bekletip soğuk şerbeti tatlının her yerine eşit biçimde gezdirelim.
Şerbeti düzgün çekmesi için alt üst evir çevir yapalım.
Tatlı piştikten sonra dikdörtgen büyük borcam tepsiye tatlıları aktarıp şerbeti dökersiniz, dar tepsi içinde şerbeti daha yeterli çekmesini sağlayabilirsiniz.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastıyı servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst