AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kati olan corba nasil sulandirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.523
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Katı olan çorba nasıl sulandırılır?​

6) Ne Katı Ne Sulu: Çorbanın Kıvamı Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.

Çorbanın koyulaşması için ne yapılır?​

Çorbanın koyulaşması için ne yapılır?
PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.

Arabaşı Çorbası nasıl yapılır?​

Tencereye yağları ve salçaları alıp kavuruyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz, su ile açtığımız kavrulmuş unu ilave edip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. Didilmiş tavukları ekleyip çorbanın kıvamı koyu olursa kaynamış su ekliyoruz. Baharatları ve 1 limon suyunu ekleyip yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz. Afiyet olsun.

Çorbaya ne kadar su katılır?​

Çorbaya ne kadar su katılır?
Çorbaya eklenen un, patates, havuç gibi malzemeler çorbaya daha fazla su eklenmesini gerektirir. Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır. Pişen çorbanın kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesinde bulunabilirsiniz.
Mercimek çorbası çok koyu oldu ne yapmalıyım?​
Mercimek çorbanız çok koyu olursa, üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz. Çorbanız çok cıvık olursa ise, kıvamını koyulaştırmak için öncelikle bir miktar un alıp tereyağında kavurun. Mercimek çorbanızdan biraz alıp kavrulmuş una ekleyin. Kavurduğunuz unu tekrar çorbaya ilave ederek koyuluğunu ayarlayabilirsiniz.

Şifa çorbası nedir?​

Şifa çorbası nedir?
Tenceremizde yağ kızdırıp içine unu ekliyoruz ve kavuruyoruz ardından suyu (ben 5 kase 3 kase tavuk suyu 2 kasede su kullandım) ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun üstüne tavuklarımızı ilave edip kıvam alasıya kadar kaynatıyoruz. Yağda naneyi kızdırarak çorbaya ekliyoruz ve servis ediyoruz.

Nefis yemek Tarifleri arabaşı çorbası nasıl yapılır?​

Arabaşı Hamuru %100 Garantili Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, su, tuz iyice karıştıralım (topaklık kalmasın).
- Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra 25 dk daha karıştırarak kaynatalım.
- Tepsiyi soğuk suyla iyice ıslatıp süzelim.
- İçerisine hamuru döküp kaşıkla yayalım.

2 su bardağı mercimeğe ne kadar su konulur?​

2 su bardağı mercimeğe ne kadar su konulur?
2 su bardağı kırmızı mercimeği musluğun altında bir süzgeç yardımıyla çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkadığınız mercimeği tencereye koyun. Kavurduğunuz soğan ve havuçlarla birlikte mercimeği 5-8 dakika arası kavurmaya devam edin. 4 bardak sıcak suyu mercimeklerin üzerine dökün.

3 su bardağı mercimeğe ne kadar su konulur?​

Mercimek çorbası neden koyulaşır?​

Mercimek çorbası neden koyulaşır?
Öncelikle çok kısa mercimek çorbasının kıvamının tutmamasının nedenlerinden bahsedelim. Sadece suyu fazla koyduğunuzda değil, yağını fazla koyduğunuzda ya da mercimeğini az koyduğunuzda da çorbanız dilediğiniz kıvamda olmayabilir. Özellikle de mercimeğini az koyup blenderdan geçirdiğinizde çorbanız daha sulu olacaktır.
Mercimek çorbası bozulduğu nasıl anlaşılır?​
* Çorbayı daha uzun süre dayanması için buzdolabında değil DONDURUCUDA saklamaya çalışın . * Daha küçük porsiyonlar pişirmeye çalışın ki israf etmeyin. * Çorbayı koklar ve suya başlarsan koş! O çorba çoktan bozulmuş.
 
Katı olan çorbayı sulandırmak için öncelikle çorbanın kıvamını dengelemek önemlidir. Eğer çorbanız çok koyu olduysa, içine bir miktar sıcak su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Bu sayede çorbanın kıvamı daha yumuşak olacaktır.

Diğer bir seçenek ise çorbanın çok sulu olduğunu düşünüyorsanız, ayrı bir tavada yağ ve unu kavurarak çorbanın kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Kavrulmuş un, çorbanın kıvamını artırarak istenilen yoğunluğa gelmesini sağlar. Ayrıca, çorbayı bir süre daha kaynatmak da sulu kıvamı biraz daha yoğunlaştırabilir.

Çorbanın kıvamını koyulaştırmak için patates, pirinç ya da şehriye gibi malzemeler de kullanabilirsiniz. Bu malzemeler çorbanın kıvamını doğal yollarla artırabilir ve çorbanıza lezzet katabilir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek çorbanıza ekleyerek istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz. Hatta çorbanıza bayat ekmek eklemek de bir seçenek olabilir.

Un, patates, havuç gibi malzemeler çorbanıza daha fazla su eklenmesini gerektirebilir. Genel olarak, 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su yeterli olacaktır. Ancak pişen çorbanın kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesinde bulunabilirsiniz.

Mercimek çorbası çok koyu olduysa, üzerine sıcak su ekleyebilir ya da kıvamını koyulaştırmak için tereyağında kavrulmuş un kullanabilirsiniz. Kavrulmuş unu çorbaya ekleyerek yoğunluğu kontrol altına alabilirsiniz.

Çorba yaparken doğru kıvamı bulmak önemlidir, ancak istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumda yukarıda verdiğimiz önerileri uygulayarak çorbanızı istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst