AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Katı Muhallebi Tarifi Resmli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi,
Katı Muhallebi nasıl yapılır,
Kıvamlı Muhallebi yapılışı

imageskatimuhallebitarifiresmli5ad42c55d517e

Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine gore hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır

MALZEMELER

100 gram pirinc,

6 corba kaşığı toz şeker,

4 su bardağı sut,

1 fincan gulsuyu,

1 yumurta,

1 tatlı kaşığı nişasta,

1 cay kaşığı vanilya,

su

YAPILIŞI

Pirinc ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur

• Pirinclerin ustunu gececek kadar ılık su konur 1 saat bekletilir

• Sonra suyu suzulur Pirincler bir bezin ustune dokulur Bezin kenarları ustune kapanır Ovalayarak pirincler kurulanır

• Havana konur “Toz haline gelinceye kadar dovulur

• Ustune biraz sut dokulur İnce delikli suzgecten sutun bulunduğu tencereye gecirilir,

Suzgecte kalan pirincler tekrar dovulur, aynı işlem uygulanarak hepsinin sute karışması sağlanır

• Sonra şeker ilave edilir Ateşe konur Telle karıştırılarak koyulaştırılır

• Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur Karıştırılır Yarım bardak su ilave edilir İyice ezilir

• Sonra pirinclerin bulunduğu tencereye boşaltılır

• 12 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır:
 
Geri
Üst