AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Katarakt ameliyatsiz nasil gecer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Katarakt ameliyatsız nasıl geçer?​

“Kataraktın ameliyatsız tedavisi yoktur ve katarakt temelde ameliyatla tedavi edilen bir rahatsızlıktır. Ancak her katarakt ameliyat gerektirmemektedir. Katarakt rahatsızlığı herkeste olabilir, kataraktın ameliyat edilmesi eğer kişide bir görme kaybına yol açıyorsa gerekmektedir.

Katarakt başlangıcına ne iyi gelir?​

Adnan İpçioğlu, “Genel göz sağlığını korumak içinde gözümüzün her gün C vitamini alması gerekir. E vitamini içeren besinler; buğday, badem, fındık ve yer fıstığı gibi gıdalar gelmektedir. A vitamini ise göz gribine ve alerjilere karşı koruduğu gibi katarakt hastalığının oluşumunu engellemede yardımcı olur.

Katarakt cok hizli ilerler mi?​

Katarakt cok hizli ilerler mi?
Katarakt genelde yavaş ilerler. Katarakt az olduğu zaman görmede herhangi bir farklılık hissedilmeyebilir. İlerledikçe net görme kaybolmaya başlar. Bazılarında katarakt zamanla ilerlediğinde hastalar yakını daha iyi görmeye başlarlar.

Katarakt geriler mi?​

Katarakt geriler mi?
Katarakt gözde zamanla ilerleyen ve ilerlemesi durdurulamayan bir göz hastalığıdır. Tek tedavisi ameliyattır.

Katarakt göz hastalığına ne iyi gelir?​

Adnan İpçioğlu, “Genel göz sağlığını korumak için de gözümüzün her gün C vitamini alması gerekir. E vitamini içeren besinler buğday, badem, fındık ve yer fıstığı gibi besinler gelmektedir. A vitamini ise göz gribine ve alerjilere karşı koruduğu gibi katarakt hastalığının oluşumunu engellemede yardımcı olur.

Katarakt hastalığı nasıl geçer?​

Katarakt gözde zamanla ilerleyen ve ilerlemesi durdurulamayan bir göz hastalığıdır. Tek tedavisi ameliyattır. Gözlük veya ilaçla tedavi edilemez. Son yıllarda uygulanan en güncel ve yeni tedavi akıllı lens (Trifokal lens) uygulamalarıdır.

Kataraktlı insan nasıl görür?​

Kataraktlı insan nasıl görür?
Katarakt, ortalama 55-60 yaşlarda göz merceğinde hafif bir matlaşma ve sertleşme başlar. Belirtileri arasında renklerin canlılığında ve görme kalitesinde azalma, araba farlarından rahatsız olma, alacakaranlıkta ve sisli havalarda detayları görememe bulunur. Katarakt hastaları renkleri daha çok pastel tonlarda görür.

Gözde katarakt kaç yaşında başlar?​

Gözde katarakt kaç yaşında başlar?
Katarakt genellikle 50 yaşından sonra görülür. Ancak hastalarımızın yaklaşık % 5’inde 40’lı yaşlarda katarakta bağlı görme azlığı gelişmektedir.
Gözün beyaz kısmı neden mavi olur?​
Sklera ve Skleranın Rengi Bu durum en sık olarak bir takım bağ dokusu hastalıkları sonucunda sklerayı oluşturak kollajen liflerinin azalması ya da hasar görmesi sonucunda ortaya çıkar. Yani normalden ince bir kornea mavi göz ya da mavi sklera bulgusuna neden olabilir.
 
Merhaba! Katarakt konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça değerli ve doğru. Katarakt gerçekten genellikle ameliyatla tedavi edilen bir göz rahatsızlığıdır. Ancak her katarakt ameliyat gerektirmeyebilir ve bazı durumlarda ameliyat edilmesi zorunlu olmayabilir.

Beslenme konusunda da paylaştığınız bilgiler oldukça faydalı. A, C ve E vitaminleri göz sağlığı için oldukça önemlidir ve katarakt oluşumunu engellemeye yardımcı olabilirler. Beslenmede bu vitaminlere dikkat etmek göz sağlığını korumak için oldukça önemlidir.

Kataraktın hızla mı yoksa yavaş mı ilerlediği konusu da dikkate değer. Genellikle katarakt yavaş ilerler ve belirtiler zamanla artar. Ancak bazı durumlarda katarakt hızlı ilerleyebilir. Kişiden kişiye de değişebileceği gibi hastalığın seyrini etkileyen faktörler bulunmaktadır.

Kataraktın gerileyip gerilemediği konusunda da net bir bilgi verilmiş. Katarakt zamanla ilerleyen ve ilerlemesi durdurulamayan bir hastalıktır ve ameliyat dışında tedavisi mevcut değildir.

Son olarak, kataraktlı insanların yaşadığı görme sorunlarına ve kataraktın belirtilerine değinilmiş. Renklerin solması, gece araba farlarından rahatsız olma, detayları görememe gibi belirtiler kataraktın varlığını gösterebilir. Kataraktlı insanlar genellikle renkleri pastel tonlarda görme eğilimindedirler.

Gözde katarakt genellikle 50 yaşından sonra görülse de bazı hastalarda 40'lı yaşlarda başlayabilir. Bu konuda da belirttiğiniz gibi hastaların yaklaşık %5'inde erken yaşlarda katarakta bağlı görme azlığı gelişebilir.

Son olarak, gözün beyaz kısmının neden mavi olabileceği konusunda da bilgi vermişsiniz. Sklera rengindeki değişiklikler bazen bağ dokusu hastalıkları sonucunda ortaya çıkabilir ve normalden farklı renkler alabilir. Göz sağlığıyla ilgili faydalı bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst