- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Katarakt ameliyatı sonrası gözde kanlanma olur mu?
Göz yüzeyindeki, gözün beyaz bölümündeki kanlanma genellikle iyi huyludur ve geçicidir. Bunu ameliyat sonrasında hastalarımıza mutlaka iletiyoruz.Katarakt ameliyatı sonrası kızarıklık ne zaman geçer?
Bu durum sadece bir saat kadar sürer. Ayrıca, katarakt ameliyatı sırasında gözünüzün “beyazının” (sklera) yüzeyindeki kan damarlarında meydana gelen geçici hasar nedeniyle gözlerde kızarıklık ve kanlanma da gelişebilir. Gözünüz iyileştikçe, kızarıklık birkaç gün içinde daha az fark edilir hale gelir.Katarakt ameliyatından sonraki gün görmeniz bulanık olabilir. En iyi görme düzeyine ulaşmak 2 haftayı bulabilir. Bu durumda endişelenmemek gerekir. Doktorunuzun size önerdiği şekilde damlalarınızı düzenli kullanmaya devam etmeniz ile görme düzeyiniz artacaktır.
Göz ameliyatı sonrası kanlanma ne zaman geçer?
Ara sıra batma yaşanması normal bir durumdur. Şaşılık ameliyatı sonrası 3. ay: Kanlanma tamamen geçer. Gözde tamamen iyileşme görülür. Bazı kişilerde iyileşme daha uzun sürebilir.
Katarakt kör eder mi?
Prof. Dr. Alimgil, “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre katarakt, yüzde 51 ile dünyadaki körlük ve görme bozukluğunun önde gelen nedenleri arasında yer alıyor. Öyle ki 2020’de 40 milyon insanın katarakt nedeniyle kör olacağı tahmin ediliyor.
Katarakt ameliyatı ne zaman yapılmalı?
Katarakt Ne Zaman Ameliyat Edilmelidir? Ameliyat olmak için kataraktın olgunlaşmasını beklemeye gerek yoktur. Katarakt belli bir evreye ulaştığında ve hastanın görmesini rahatsız edici düzeyde engellediği zaman (okuma güçlüğü, televizyon izleme güçlüğü, araba kullanmada zorluk) ameliyat edilmelidir.Peki, katarakt tedavisi ne işe yarar?
Katarakt özellikle yaşlandıkça görme kaybının en yaygın sebeplerinden biri haline gelir fakat katarakt cerrahisi yoluyla tedavisi mümkündür. Çoğu katarakt, normal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak gelişir, bu nedenle geri döndürülmesi mümkün değildir.Katarakt ameliyatında gözünüzün bulutlu doğal lensi çıkarılarak yerine net bir yapay lens implantı ( (göz içi lens, kısaca GİL adı verilir) yerleştirilir. Katarakt ameliyatında çoğunlukla hastaneye yatılması gerekmez. Ameliyattan önce gözünüzün uzunluğu A-scan adı verilen bir yöntemle, kornea eğriliği ise keratometri isimli bir teknikle ölçülür.
Peki, kataraktlı görme nasıl gelişir?
İnsanların kataraktlı görme ile ilgili sıklıkla yaptıkları bir benzetme, kirli bir araba camından dışarı bakmaya benzediğidir. Katarakt yavaş yavaş geliştiği için ilk başta görmenizde herhangi bir değişiklik fark etmeyebilirsiniz. Ancak katarakt ilerledikçe, günlük faaliyetlerinizi etkilemeye başladığını hissedersiniz.