- Konu Yazar
Kat planı nereden alınır?
Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.Apartman yönetim planını kim yapar?
Peki Bina yönetim planını kim hazırlar, diyorsanız hemen yanıtlayalım. Söz konusu plan bina yöneticisi tarafından kat malikleri kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda hazırlanıyor.Tapuda yönetim planına nasıl bakılır?
Tapuda yönetim planına nasıl bakılır?Tapu idareleri bu planları harç karşılığında ilgililere vermektedir. Yönetim planının var olup olmadığı eğer yönetim planı tapuya tescil edilmiş ise bağımsız bölüm tapuları üzerinde tescil tarihi de bulunmak kaydı ile “Şerh,beyan,rehin,irtifak” notları kısmında bulunmaktadır.
Yönetim planı tapuya ne zaman verilir?
14. maddeye göre, kat irtifakının kurulması sırasında da diğer belgeler yanında yönetim planının da tapu idaresine verilmesi gerekiyor. Buna göre yönetim planı, kat mülkiyetine geçilmede ya da kat irtifakı kurulurken düzenleniyor.Tapu kat malikleri listesi nereden alınır?
Kat mülkiyeti tapu sorgulama detayları şu şekilde; Tapu kat mülkiyeti sorgulama işlemi e devlet üzerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümüne ait Tapu Bilgileri Sorgulama kısmından online olarak kolaylıkla yapılabilmektedir.Tapuda yazan yönetim planı ne demek?
Tapuda yazan yönetim planı ne demek?Yönetim planı; kat mülkiyetine geçilmede ya da kat irtifakı kurulurken toprak sahibi ve müteahhit arasında düzenlenen; apartmandaki yönetime ait esaslara yer verilen plan olarak tanımlanıyor.
Bir binanın yönetim şeklini hukuk ortamında belirleyen sözleşme olan yönetim planı, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne bağlı tapu müdürlüklerinden temin edilerek oluşturulur. Bina yönetimi, tapu müdürlüklerinden temin edebileceği yönetim planı taslağına kendi belirledikleri sözleşme maddelerini ekleyebilirler.
Yönetim planının belirtilmesi ne demek?
Yönetim planının belirtilmesi ne demek?Kat mülkiyeti veya kat irtifakı ile kurulan, belirli kural ve kanunlara göre yönetilmesi için oluşturulan plana yönetim planı denir. Yönetim planı, bir konutta oturan bütün kat maliklerini bağlar.Günümüzde artan konut sayısının karşılanması için apartmanlar ve toplu konutlar inşa edilir.