AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kat mulkiyeti kanununa gore kimler yonetici olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kat mülkiyeti kanununa göre kimler yönetici olabilir?​

Kat maliki olmayan kimse, Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesine göre yönetici olabiliyor: “Madde 34 – Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.”
Apartman yöneticisi kat maliki olmak zorunda mi?
Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.
Denetçi görevi nedir?
Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Apartman denetçisi ücret alır mı?​

Site genel kurulu kararlaştırmışsa denetçi ücret alır. Ancak genel kural olarak denetçilik ücretsizdir.
Kat mülkiyeti kanununa göre Kiracı yönetici olabilir mi?
Yönetici kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Bu hükümler doğrultusunda ve apartman yönetim bildirgesinde “kiracı yönetici olamaz” ibaresi yoksa kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici seçebilir.
Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?
Şayet bu konuda hiçbir hüküm yoksa Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kat maliki dışında birinin yönetici olmasına bir mani yoktur. Dolayısı ile sizin sitede kiracı da yönetici olabileceği gibi site ile ilgisi hiç olmayan biri de yönetici olabilir.
Kimsenin apartman yöneticisi olmak istememesi durumunda, hiçkimse apartman yöneticisi olması için zorlanmıyor. Apartmandaki kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması istenebiliyor. Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor.
Site yönetimine dava açılabilir mi?
Site Yöneticisi/Yönetim Kurulu , Kat Mülkiyeti Kanunu madde 35/i hükmünce “ Kat mülkiyetine ilişkin borç ve yükümlerini yerine getirmiyen kat maliklerine karşı dava ve icra takibi yapma” hakkına sahiptir.
Yönetici kimler olabilir?
Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verilebiliyor; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) deniyor. Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.

Apartman yöneticisi kaç kişi ile seçilir?​

Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye Yönetici, kurula da Yönetim kurulu denir.
Apartman yöneticisi maaş alır mı?
Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.
Apartman yönetimine karşı dava kime açılır?
Yapılan uyarıdan sonra Genel Kurul’da alınan kararların yerine getirilmemesi durumunun devamı halinde, kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açabiliyor.

Site yönetimine kimler dava açabilir?​

Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtilir. Yönetimin; genel yönetim işlerinin görülmesi, defter tutulması ve belgelerin saklanması, işletme projesinin yapılması gibi görevleri bulunuyor. Ancak sorumluluklarını yerine getirmeyen veya görevini kötüye kullanan bir site yöneticisine dava açılabiliyor.
Site yönetici maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
Apartman yöneticiliğini kimler yapamaz?
Seçimde oy çoğunluğunu sağlayan aday apartman yöneticiliğine hak kazanıyor. Kanuna göre, yönetim planında yöneticilerin kat malikleri tarafından seçileceği maddesi konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor.Fakat böyle bir hüküm yönetim planında yer almıyorsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Geri