- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kat malikleri kurulu toplantısına kimler katılabilir?
Kat malikleri için toplantıya katılmak mecburidir ; ancak kat maliki, kiracısına o toplantıya katılması için vekalet vermişse kiracı sıfatıyla değil de vekil sıfatıyla toplantıya katılır. Olağan veya olağanüstü ilk toplantı sayı ve arsa payı çoğunluğu ile başlanılır.Kiracı toplantıya katılabilir mi?
Kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebiliyor. Ancak kiracı, ev sahibinin kat maliki tarafından vekalet almadığı sürece oy kullanamıyor.Ana gayrimenkulün bağımsız bölüm sayısı kaç olursa olsun denetici bulundurma zorunluluğu yoktur. Yönetim planlarında belirtilmişse Kat malikleri kurulu kendi arasından SAYI ve ARSA PAYI çoğunluğu ile seçecekleri denetici veya denetçiler vasıtası ile denetim görevini yerine getirir.
Yönetim planı nasıl alınır?
Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.
Kiracılar yönetici seçer mi?
Yönetici kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Bu hükümler doğrultusunda ve apartman yönetim bildirgesinde “kiracı yönetici olamaz” ibaresi yoksa kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici seçebilir.