Kat malikleri kurulu toplantisina kimler katilabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kat malikleri kurulu toplantısına kimler katılabilir?​

Kat malikleri için toplantıya katılmak mecburidir ; ancak kat maliki, kiracısına o toplantıya katılması için vekalet vermişse kiracı sıfatıyla değil de vekil sıfatıyla toplantıya katılır. Olağan veya olağanüstü ilk toplantı sayı ve arsa payı çoğunluğu ile başlanılır.

Kiracı toplantıya katılabilir mi?​

Kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebiliyor. Ancak kiracı, ev sahibinin kat maliki tarafından vekalet almadığı sürece oy kullanamıyor.
Ana gayrimenkulün bağımsız bölüm sayısı kaç olursa olsun denetici bulundurma zorunluluğu yoktur. Yönetim planlarında belirtilmişse Kat malikleri kurulu kendi arasından SAYI ve ARSA PAYI çoğunluğu ile seçecekleri denetici veya denetçiler vasıtası ile denetim görevini yerine getirir.
Yönetim planı nasıl alınır?
Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.
Kiracılar yönetici seçer mi?
Yönetici kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Bu hükümler doğrultusunda ve apartman yönetim bildirgesinde “kiracı yönetici olamaz” ibaresi yoksa kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici seçebilir.

Kat maliki kaç kişiden vekalet alabilir?​

Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir.

Kat maliki olmayan vekaleten oy kullanabilir mi?​

Kat malikleri, kat malikleri kurul toplantısına bizzat katılabilecekleri gibi, kendi adlarına katılmak üzere başkalarını da vekil olarak tayin edebilirler ve oylarını yetkili vekil eliyle kullanabilirler. Bu kişinin kat maliki olma şartı yoktur, dışardan bir kişi de olabilir.

Geri