Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kat malikleri kurulu karari nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kat malikleri kurulu kararı nasıl alınır?​

KMK m.30/1: “Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.” 11. KMK m.30/2: “Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır.

Kat malikleri listesine nereden ulaşabilirim?​

Kat mülkiyeti tapu sorgulama detayları şu şekilde; Tapu kat mülkiyeti sorgulama işlemi e devlet üzerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümüne ait Tapu Bilgileri Sorgulama kısmından online olarak kolaylıkla yapılabilmektedir.
Kat malikleri için toplantıya katılmak mecburidir ; ancak kat maliki, kiracısına o toplantıya katılması için vekalet vermişse kiracı sıfatıyla değil de vekil sıfatıyla toplantıya katılır. Olağan veya olağanüstü ilk toplantı sayı ve arsa payı çoğunluğu ile başlanılır.
Tebligat işlemi nasıl yapılır?
Tebligat, TebK. hükümlerine göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur vasıtasıyla yapılır. Asıl olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ile yapılmasıdır.
Apartman yönetim planı nerede bulunur?
Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.

Tebliğ nedir nasıl yapılır?​

Tebligat, Kanunda belirtilen resmi mercilerin, ilgili kişileri bilgilendirmek ve ilgili kişilerin bilgilendirildiği tevsik etmek amacıyla kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre tebliğ etmek; bildirmek, haber vermek anlamına gelmektedir. Tebligat ise, “yazılı bildirim” anlamında kullanılmaktadır.

Kat malikleri olağanüstü toplantı çağrısı yapabilir mi?​

Olağanüstü toplantı için, toplantının yapılmasının planlandığı tarihten en az on beş gün önce ellerinde olacak şekilde tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır. Bu on beş günlük süre hesabında dikkate alınması gereken çağrının gönderildiği tarih değil, çağrının kat malikinin eline ulaşacağı tarihtir.

Geri