- Konu Yazar
- #1
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
3 buçuk su bardağı un
Sarımsaklı sos için;
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir bardakta süt ile ılık suyumuzu alıyoruz içine şeker ve mayayı koyuyoruz güzelce karıştırıyoruz. 5 dk bu halde bekliyoruz.
Sonrasında yoğurma kabına döküyoruz içine yumurtayı kırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Yumuşak ancak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. 20 dk bu formda dinlendiriyoruz.
Sonrasında küçük bezelere ayırıyoruz. Yaklaşık 7-8 tane çıkıyor.
Elimizle basarak çok inceltmeden açıyoruz.
Tavada gerili önlü pişiriyoruz sofra bezimizin içerisine alıyoruz.
Bir kapta sarımsaklarımızı tuz ile dövüyoruz.
Sosluk yada yanmaz bir tavaya alıyoruz içerisine tereyağımızı, zeytinyağımızı ve kekiğimizi ilave ediyoruz ocakta yalnızca tereyağı eriyene kadar 1 – 2 dk tutuyoruz.
Tabağımıza bazlamalarımızdan tek tek alıp ortalarına bu sostan dökerek yayıyoruz.
Pasta üzere dilimleyerek yada tek porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
3 buçuk su bardağı un
Sarımsaklı sos için;
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir bardakta süt ile ılık suyumuzu alıyoruz içine şeker ve mayayı koyuyoruz güzelce karıştırıyoruz. 5 dk bu halde bekliyoruz.
Sonrasında yoğurma kabına döküyoruz içine yumurtayı kırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Yumuşak ancak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. 20 dk bu formda dinlendiriyoruz.
Sonrasında küçük bezelere ayırıyoruz. Yaklaşık 7-8 tane çıkıyor.
Elimizle basarak çok inceltmeden açıyoruz.
Tavada gerili önlü pişiriyoruz sofra bezimizin içerisine alıyoruz.
Bir kapta sarımsaklarımızı tuz ile dövüyoruz.
Sosluk yada yanmaz bir tavaya alıyoruz içerisine tereyağımızı, zeytinyağımızı ve kekiğimizi ilave ediyoruz ocakta yalnızca tereyağı eriyene kadar 1 – 2 dk tutuyoruz.
Tabağımıza bazlamalarımızdan tek tek alıp ortalarına bu sostan dökerek yayıyoruz.
Pasta üzere dilimleyerek yada tek porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kat Kat Sarımsaklı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı