Kat Kat Lezzet Tanımı İçin Materyaller
Kek için
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 limonun kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 dolu yemek kaşığı kakao
Kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı şeker
Pişince içine
1 paket vanilya
200 gr labne peyniri
Yarım kutu krema
Vişne sos
1 kase vişne
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su içine 3 tatlı kaşığı nişasta
Yarım kutu krema
85 gr sütlü çikolata
Kat Kat Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için materyalleri karıştıralım yağlı kağıt serili fırın kabına alalım (ben orta uzunluk kare borcam kullandım) 175 derecede pişirelim.
Kreması için.Labne peyniri, vanilya ve yarım kutu krema hariç öbür gereçleri tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim ocağı kapatıp içine ayırdığımız gereçleri ekleyip karıştıralım.
Vişne sosu için.
Tencereye vişne ve şekeri alalım pişirelim suyunu salınca biraz daha pişirip içine 1 bardak suya nişasta karıştırıp vişneye ekleyelim karıştırıp bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
En üstü çikolata sos için yarım kutu kremayı alıp ısıtalım içine çikolata ekleyip eritelim.
Birleştirme kısmı.Bütün karışımlar hazır olunca :Keki soğutup dilimleyelim sunum kabına evvel krema dan biraz döküp yayalım.
Sonra üzerine dilimlediğimiz kekleri yerleştirelim.
Üzerine sıcak vişne sosu ekleyelim.
Vişne sosun üzerine kalan kremayı döküp güzelce yayalım (dikkat edelim alttaki vişne sosu bulaşmasın).
En üstü içinde erittiğimiz çikolata sosu.En üstü istediğimiz üzere süsleyebiliriz.Ben kakao serpip meyvelerle süsledim.
Kat Kat Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 limonun kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 dolu yemek kaşığı kakao
Kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı şeker
Pişince içine
1 paket vanilya
200 gr labne peyniri
Yarım kutu krema
Vişne sos
1 kase vişne
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su içine 3 tatlı kaşığı nişasta
Yarım kutu krema
85 gr sütlü çikolata
Kat Kat Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için materyalleri karıştıralım yağlı kağıt serili fırın kabına alalım (ben orta uzunluk kare borcam kullandım) 175 derecede pişirelim.
Kreması için.Labne peyniri, vanilya ve yarım kutu krema hariç öbür gereçleri tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim ocağı kapatıp içine ayırdığımız gereçleri ekleyip karıştıralım.
Vişne sosu için.
Tencereye vişne ve şekeri alalım pişirelim suyunu salınca biraz daha pişirip içine 1 bardak suya nişasta karıştırıp vişneye ekleyelim karıştırıp bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
En üstü çikolata sos için yarım kutu kremayı alıp ısıtalım içine çikolata ekleyip eritelim.
Birleştirme kısmı.Bütün karışımlar hazır olunca :Keki soğutup dilimleyelim sunum kabına evvel krema dan biraz döküp yayalım.
Sonra üzerine dilimlediğimiz kekleri yerleştirelim.
Üzerine sıcak vişne sosu ekleyelim.
Vişne sosun üzerine kalan kremayı döküp güzelce yayalım (dikkat edelim alttaki vişne sosu bulaşmasın).
En üstü içinde erittiğimiz çikolata sosu.En üstü istediğimiz üzere süsleyebiliriz.Ben kakao serpip meyvelerle süsledim.
Kat Kat Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı