Kat Kat Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta sarıları üzerine
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket instant maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olmalı
Ortasına Sürmek İçin
Yumuşak margarin yahut tereyağı
Kat Kat Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Suyumuzu sütümüzü ılık hale getirelim uygun bir kaba ek ederim üzerine şekeri mayayı ek edip karıştıralım üzerine sıvı yağı yumurta aklarını karıştırdıktan sonra unumuzu azar azar ek edip üzerine tuzu ekleyin hamurumuzu kıvamını elde edelim.
Güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzu şayet elinize hala yapışıyorsa 1 kaşık tereyağı yahut margarin hiç olmazsa vita yağı alıp elimizde kalan hamurları alabilirsiniz.
Hafif yoğurduktan sonra streç sinema ile ya da bir poşetle ağzını kapatıp evvelce sıcak hale getirdiğimiz fırına mayalanması için bekleyelim.
Fırın kapalı kalacak 30 dakika mayalandıktan sonra hava sıcak olmasına bağlı natürel ki de hamurumuzu mayasını hafif söndürelim beze haline getirelim 16 beze haline getirelim tatlı tabağı büyüklüğünde ister merdane ile ister oklava ile açalım.
Ortasına margarin sürelim 8 kat olduktan sonra en üste sürünmeyelim 2 beze yapalım tıpkı biçimde 8 katı merdane ile ya da yeniden oklava ile hafif un serpiştirelim ve açalım.
İçerisine beyaz peynir ya da çikolata hangi harcı isterseniz ekleyebilirsiniz isterseniz boş bile bırakabilirsiniz istediğiniz büyüklükte ruletle kesip eşit modüllerde rulo yapalım ben 12 kesim haline getirdim.
hamuru rulo yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı susam ya da çörek otu ne isterseniz serpiştirip 15 dakika mayalandıktan sonra 200 derecede fırına verelim.
Üzeri nar üzere kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis yapalım afiyet olsun şimdiden yapanlara
2 yumurta sarıları üzerine
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket instant maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olmalı
Ortasına Sürmek İçin
Yumuşak margarin yahut tereyağı
Kat Kat Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Suyumuzu sütümüzü ılık hale getirelim uygun bir kaba ek ederim üzerine şekeri mayayı ek edip karıştıralım üzerine sıvı yağı yumurta aklarını karıştırdıktan sonra unumuzu azar azar ek edip üzerine tuzu ekleyin hamurumuzu kıvamını elde edelim.
Güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzu şayet elinize hala yapışıyorsa 1 kaşık tereyağı yahut margarin hiç olmazsa vita yağı alıp elimizde kalan hamurları alabilirsiniz.
Hafif yoğurduktan sonra streç sinema ile ya da bir poşetle ağzını kapatıp evvelce sıcak hale getirdiğimiz fırına mayalanması için bekleyelim.
Fırın kapalı kalacak 30 dakika mayalandıktan sonra hava sıcak olmasına bağlı natürel ki de hamurumuzu mayasını hafif söndürelim beze haline getirelim 16 beze haline getirelim tatlı tabağı büyüklüğünde ister merdane ile ister oklava ile açalım.
Ortasına margarin sürelim 8 kat olduktan sonra en üste sürünmeyelim 2 beze yapalım tıpkı biçimde 8 katı merdane ile ya da yeniden oklava ile hafif un serpiştirelim ve açalım.
İçerisine beyaz peynir ya da çikolata hangi harcı isterseniz ekleyebilirsiniz isterseniz boş bile bırakabilirsiniz istediğiniz büyüklükte ruletle kesip eşit modüllerde rulo yapalım ben 12 kesim haline getirdim.
hamuru rulo yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı susam ya da çörek otu ne isterseniz serpiştirip 15 dakika mayalandıktan sonra 200 derecede fırına verelim.
Üzeri nar üzere kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis yapalım afiyet olsun şimdiden yapanlara