Kat Kat Ispanaklı Kömbe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kat Kat Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için
1 kg ıspanak
300 gram kıyma
5 6 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Hamuru için
6 su bardağı un
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kat Kat Ispanaklı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanağı iyice yıkayıp süzün tencere ye zeytinyağı ekleyin.
Kuru soğanları doğrayıp üzerine ekleyin hafif pembeleşince kıymayı ilave edin pişirin.
Ardından salça ,tuz ,karabiber, pul biber ekleyin karıştırın.
Ispanağı ekleyip kısık ateşte pişirin ıspanak sulandığı için kapağını kapatmayın.
5 dk daha öyle pişirip ocaktan alın ayrı bir kaba koyup soğumaya bırakın ve unu uygun bir kaba alıp üzerine tuz ,kabartma tozu eklenir.
Ardından suyu azar azar ilave edip yoğurun açmalık bir hamur yapın mandalina büyüklüğünde yumak yapıp açın.
Yağlanmış tepsiye serin.
Üzerine soğumuş iç harcından ekleyip her tarafına iyice sürün ve tekrar bir yumak daha yapıp aynı işlemi devam edin kaç kat yapmak isterseniz ben 4 kat yaptım.
İçiniz ve hamurunuz kalırsa aynı işlemi başka bir tepside de yapın. Bitirdikten sonra yoğurt yumurta sarısı zeytinyağını karıştırıp fırçayla üzerine iyice sürün.
200c fırında pişirin afiyet olsun .
Kat Kat Ispanaklı Kömbe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst