AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kat kat citir pogaca nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.357
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kat kat çıtır poğaça nasıl yapılır?​

Kat Kat Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Mayayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine sıvı yağı da ilave ediyoruz.
- Unu bardak bardak ekleyip yoğuruyoruz.
- Mayalanan hamuru 20 bezeye ayırıyoruz. 20 bezeyi de 2’ye bölüyoruz.

Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır?​

Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
- Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
- Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Mayalı poğaçaya ne katılır?​

Mayalı poğaçaya ne katılır?
Kat Kat Poğaçalar Tarifi İçin malzemeler
- 1 yumurta.
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı ılık süt.
- 1 çay bardağı ılık su.
- Yarım paket yaş maya.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı tozşeker.
- 4 su bardağı un.

Kıyır poğaça nasıl yapılır?​

Kıyır poğaça nasıl yapılır?
Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?
- Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.

Hamur kabartma tozu ile poğaça nasıl yapılır?​

Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını alıp güzelce karıştırılır. Biraz un kabartma tozları, tuz, şeker, sirke ilave edilip tekrar karıştırılır. Kalan un azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan mandalinadan az büyük bezeler kopartılarak yuvarlanır ve iç malzemesi konulup kapatılır.

Pofuduk Pastane poğaçası nasıl yapılır?​

Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
- Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
- Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.

Pofuduk açma nasıl yapılır?​

Pofuduk açma nasıl yapılır?
Pofuduk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta, maya, toz şeker ve ılık sütü ilave edip maya eritilir.
- Un hariç diğer tüm malzemeler ilave edilip iyice karıştırılır.
- Hamuru streçleyip 1, 5-2 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır elimizle oval olacak şekilde açılır.

Poğaçalar neden sert olur?​

Poğaçalar neden sert olur?
Yoğururken hamurun kıvamı cıvık kaldı denilerek sürekli un ilave ediliyor, bu da poğaçaların kıvamlarının sert olmasının başlıca sebeplerinden biri oluyor. Fırınınızın ısı dengesizlikleri, fırın kapağını sürekli açarak poğaçanın kabarıp kabarmadığını kontrol etmek poğaçanızın sert olmasına neden olabilir.
Artan poğaça hamuru nasıl değerlendirilir?​
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Mayalı poğaçaya süt yerine yoğurt konur mu?​
Süt yerine neden yoğurt kullanılmaz? Süt ve yoğurdun yağ ve su oranları birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt, süt kullanılan tariflerde yoğurt bir diğerinin yerini tutmaz, aynı görevi görmez.

Kıyır kıyır hamur nasıl yapılır?​

Kıyır kıyır hamur nasıl yapılır?
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Hamur) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır.
- Unu yavaş yavaş eklenerek yoğurulur kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Yoğurulan hamur 1 saat dolapta dinlendirilir.

Kıyır poğaça ne demek?​

Kıyır poğaça ne demek?
Kurabiye, çörek vb. için iyi pişmiş gevrek.
 
Kat kat çıtır poğaça yapmak için öncelikle hamur hazırlanır. Mayayı ve şekeri karıştırarak işe başlanır ve üzerine sıvı yağ eklenir. Un bardak bardak eklenerek yoğrulur ve mayalanan hamur 20 bezeye ayrılır. Daha sonra her bir bez ikiye bölünür.

Pofuduk poğaça yapmak için geniş bir kasede ılık süt, maya ve şeker karıştırılır ve 5 dakika bekletilir. Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazı eklenir ve güzelce karıştırılır. Son olarak un ve tuz eklenerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edilir.

Mayalı poğaça yapmak için ise malzemeler şunlardır: 1 yumurta, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 1 su bardağı ılık süt, 1 çay bardağı ılık su, yarım paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 4 su bardağı un.

Kıyır poğaça yapımı için ise öncelikle tereyağı ve zeytinyağı ile yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

Hamur kabartma tozu ile poğaça yapmak için ise sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ile karıştırılır ve un, kabartma tozu, tuz, şeker ve sirke eklenerek yoğrulur. Hamurdan bezeler yapılır ve iç malzeme konularak poğaçalar hazırlanır.

Pastane poğaçası yapmak için kuru maya, toz şeker, ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve un kullanılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Pofuduk açma yapmak için maya, toz şeker, ılık süt ve diğer malzemeler karıştırılarak mayalı bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler yapılır ve açılarak iç malzeme konulur.

Poğaçaların sert olmasının sebepleri arasında hamur kıvamının yanlış olması ve fırın ısısının dengesizliği yer alır. Hamur yoğurulurken cıvık kalan kıvamın düzeltilmesi ve fırın ısısının doğru ayarlanması sert poğaçaları önlemeye yardımcı olabilir.

Artan poğaça hamuru buzdolabında saklanabilir veya pişirilip sonra tüketilmek üzere dondurulabilir.

Süt yerine yoğurt kullanılmamasının sebebi, süt ve yoğurdun farklı yağ ve su oranlarına sahip olmalarıdır. Bu nedenle tariflerdeki malzemelerin doğru oranlarda kullanılması önemlidir.

Kıyır kıyır hamur elde etmek için malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve hamur dinlendirilir. Daha sonra hamurun kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulması sağlanır.

Kıyır poğaça terimi, iyi pişmiş ve gevrek bir dokuya sahip poğaça veya kurabiyeleri ifade eder. Bu tarz hamur işleri genellikle kıtır kıtır bir yapıya sahip olur.
 
Geri
Üst