Kat Karıştır Anne Keki Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 cay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
İstenen ölçüde damla çikolata
1 limonun rendelenmiş kabuğu
İstenen ölçüde iri çekilmiş ceviz içi
Kabartma tozu
Vanilya
Yaklaşık 1,5-2 su bardağı un (Unun ölçüsünü kekinizi karıştırdığınız kaşıkla, üzerinde 8 çizebildiğiniz kıvama nazaran ayarlayınız)
Üzeri için;
Büsbütün isteğe bağlıdır ben çikolatalı sos kullandım
Kat Karıştır Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kullandığımız gereçlerin tamamı oda sıcaklığında olmalıdır. Kekin kabarması için kıymetli bir ayrıntı
Öncelikle 3 yumurtayı bir kapta güzelce çırpıyoruz. Akabinde şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırdıktan sonra sırayla yağ, su süt ve öbür materyalleri ceviz, çikolata ve un hariç koyup çırpıyoruz.
Kabartma tozu ve vanilyayıda karıştırıp umuzu yavaş yavaş yarım su bardağı yarım su bardağı karıştırarak ek ediyoruz. Tıpkı tarafa karıştırmanız değerli ve yavaş karıştırıyoruz.
Kekin üzerinde 8 yazısını çizip görebiliyorsak kâfi kıvamdadır. Çok katı yahut 8 i göremeyecek kadar da sıvı olmamalı.
En son damla çikolata (Evde olan öteki çikolatalardan da olur) ve cevizi ekleyip bir kaç sefer karıştırıp, tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Bir kaç sefer yere sertçe vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları patlasın. Bir kaç dk dinlendiriyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 20-25 dk sonra kürdan testinden sonra fırını söndürüp kapağı açık vaziyette biraz bekletiyoruz (Keklerinizi fırından çabucak çıkartırsanız sönebilir ya da üzeri çabuk kuruyabilir ).
Daha sonra kalıptan çıkarıp (Altını katı yağ ile yağladığımız için kalıptan sıcakken de kolaylıkla çıkacaktır) isteğe bağlı sıcak yahut soğukken çikolata sosu ile süslüyoruz. Afiyet şifa ışık iman olsun
Kat Karıştır Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 cay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
İstenen ölçüde damla çikolata
1 limonun rendelenmiş kabuğu
İstenen ölçüde iri çekilmiş ceviz içi
Kabartma tozu
Vanilya
Yaklaşık 1,5-2 su bardağı un (Unun ölçüsünü kekinizi karıştırdığınız kaşıkla, üzerinde 8 çizebildiğiniz kıvama nazaran ayarlayınız)
Üzeri için;
Büsbütün isteğe bağlıdır ben çikolatalı sos kullandım
Kat Karıştır Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kullandığımız gereçlerin tamamı oda sıcaklığında olmalıdır. Kekin kabarması için kıymetli bir ayrıntı
Öncelikle 3 yumurtayı bir kapta güzelce çırpıyoruz. Akabinde şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırdıktan sonra sırayla yağ, su süt ve öbür materyalleri ceviz, çikolata ve un hariç koyup çırpıyoruz.
Kabartma tozu ve vanilyayıda karıştırıp umuzu yavaş yavaş yarım su bardağı yarım su bardağı karıştırarak ek ediyoruz. Tıpkı tarafa karıştırmanız değerli ve yavaş karıştırıyoruz.
Kekin üzerinde 8 yazısını çizip görebiliyorsak kâfi kıvamdadır. Çok katı yahut 8 i göremeyecek kadar da sıvı olmamalı.
En son damla çikolata (Evde olan öteki çikolatalardan da olur) ve cevizi ekleyip bir kaç sefer karıştırıp, tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Bir kaç sefer yere sertçe vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları patlasın. Bir kaç dk dinlendiriyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 20-25 dk sonra kürdan testinden sonra fırını söndürüp kapağı açık vaziyette biraz bekletiyoruz (Keklerinizi fırından çabucak çıkartırsanız sönebilir ya da üzeri çabuk kuruyabilir ).
Daha sonra kalıptan çıkarıp (Altını katı yağ ile yağladığımız için kalıptan sıcakken de kolaylıkla çıkacaktır) isteğe bağlı sıcak yahut soğukken çikolata sosu ile süslüyoruz. Afiyet şifa ışık iman olsun
Kat Karıştır Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı