AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kat gorevlisi ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Kat görevlisi ne iş yapar?​

Kat Görevlisi, otel ve diğer konaklama tesislerinde katlardaki odaların tertibi, düzeni, temizliğiyle müşteri isteklerinden sorumlu olan kişidir. Bu meslek otellerde kat valesi olarak da adlandırılır.

Kat Görevlisi Belgesi nasıl alınır?​

Meslek Liselerinin 3 yıllık programlarından mezun olanlar, alanları ile ilgili bir daldan ustalık sınavına girip başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Kat Şefi ne kadar maaş alıyor?​
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kat Şefi | 4.350 | 5.610
Minibar Garsonu | 4.250 | 4.690

Maid ne demek ne iş yapar?​

Maid ne demek ne iş yapar?
GÖREVLER – Kat şefinden boş ve dolu odaların anahtarlarını alarak, öncelikle boş odaları kontrol eder ve hizmete hazır hale getirir Müşterinin odadan ayrılmasından sonra çarşafları değiştirir ve yatakları düzeltir odanın genel temizliğini yapar (toz alma, paspas yapma, tuvalet, banyo temizliği, cam silme vb.), – …

Uyuşmazlık raporu Nedir?​

Uyuşmazlık raporu Nedir?
Uyuşmazlık Raporu Belirtilen tarihlerde Kat bilgi girişindeki kayıtları House Keeper raporu ile karşılaştırarak farklılıkların raporlanmasını sağlar.Sadece Fark Olanlar seçeneği ile sadece uyuşmazlık olan odalar listelenir. Her oda için H/K tarafından mutlaka oda durumu ve kişi sayısı değeri girilmelidir.

Housekeeping görevleri nelerdir?​

İşletme standartlarına uygun kalitede temizlik, bakım, dekorasyon, personel eğitimi konuları ve konuğa sunulan hizmetlerin organizasyonunu yapan, işletme verimliliğini artırıcı önlemler alarak uygulatan bölüm yöneticisidir.

Housekeeping belgesi nasıl alınır?​

Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Kat görevlisi, otel ve diğer konaklama tesislerinde katlardaki odaların düzeni, temizliği ve müşteri isteklerinden sorumlu olan kişidir. Aynı zamanda kat görevlilerine kat şefi de denir. Meslek Liselerinin 3 yıllık programlarından mezun olanlar, alanlarıyla ilgili bir daldan ustalık sınavına girip başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alabilirler.

Kat şefinin maaşı genellikle kariyerinde yükseldikçe artar. En düşük maaş genellikle 4.350 TL iken ortalama maaş 5.610 TL civarındadır. Ayrıca minibar garsonunun maaş aralığı da verilmiştir.

Maid terimi, otelde veya konaklama tesislerinde temizlik işlerini yapan kişiyi ifade eder. Maid'ler genellikle boş ve dolu odaların anahtarlarını alarak boş odaları hazırlar, çarşafları değiştirir, yatakları düzeltir ve odaların genel temizliğini yaparlar.

Uyuşmazlık raporu, kat bilgi girişindeki kayıtları House Keeper raporu ile karşılaştırarak farklılıkların raporlandığı bir rapordur. Sadece uyuşmazlık olan odalar listelenir ve her odanın durumu ve kişi sayısı değeri rapora eklenir.

Housekeeping görevleri arasında işletme standartlarına uygun kalitede temizlik, bakım, dekorasyon, personel eğitimi ve konuk hizmetlerinin organizasyonunu yapmak yer alır. Housekeeping yöneticisi, işletme verimliliğini artırmak için önlemler alır ve uygular.

Housekeeping belgesi almak için kalfalık belgesini aldıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu tamamlayarak sınava girmeniz gerekmektedir. Başarılı olmanız halinde Ustalık Belgesi alabilirsiniz.

Geri