AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kastin sozluk anlami ne?

Editör

Yeni Üye

Kastın sözlük anlamı ne?​

Kast kelimesi Türkçe’de “Hint toplumunu oluşturan dört sınıfın her biri, sınıf, zümre” anlamına gelir. Fransızca caste “Hint toplumunu oluşturan dört sınıfın her biri, sınıf, zümre” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Portekizce casta “dini kurallara uyan” sözcüğünden alıntıdır.

Bana kastın ne demek?​

Bana kastın ne demek?
Ona karşı kötülük etmek, zarar verme isteği beslemek: Bana kastı mı var?

Kast sistemi nasıl bir sistemdir?​

Kast Sistemi Kısaca Tanımı: Endogami (akraba evliliği) esasına göre karakterize edilen sosyal tabakalaşmanın bir formuna verilen addır. Kast terimi, Portekizce’den gelmiştir ve saf soy anlamına gelir. Sınıf ayrılıklarına dayanmaktadır. Kast Sistemini özü itibari ile Varna ve Jati olarak ikiye ayırabilmek mümkündür.

Kasıt ilkesi nedir?​

Kasıt ilkesi nedir?
Suçun meydana gelebilmesi için failin bir fiil işlemesi gerekir. Fiilden kasıt, insanın kendi iradesiyle dış dünyayı değiştiren bir iş ortaya çıkarmasıdır. Mesela refleks hareketleri veya epilepsi hastasının bilincini kaybettiğinde gerçekleştirdiği hareketler fiil unsuru taşımaz.
Örgütlenmenin anlamı nedir?​
İşçi sınıfının penceresinden bakarsak örgütlenmek; belirli ortak çıkarlar etrafında bir araya gelmek, bu ortak çıkarlar uğruna patronlar sınıfına karşı birlikte mücadele etmek ve bu mücadelenin işçiler tarafından planlı, programlı bir şekilde yürütüldüğü organizasyon demektir.

Hukukta kasıt nedir?​

Hukukta kasıt nedir?
Kast, ceza hukukunda failin gerçekleştirdiği hareketi ve bunun sonuçlarını bilmesi ve istemesidir.

Örgütlemek ne anlama gelir?​

geçişli f. (< örgüt+le-mek) Bir amacı gerçekleştirmek için aynı görüşteki kimseleri bir örgüt altında toplamak, örgüt kurmak, teşkîlâtlandırmak.

Kastım ne demek TDK?​

Kastım ne demek TDK?
Kastım ne demek TDK? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ona karşı kötülük etmek, zarar verme isteği beslemek.

Hukukta kast ne demek?​

Örgütlenmek ne demek tarih?​

Örgütlenmek ne demek tarih?
Tünel ne anlama gelir?​
Tünel kelimesi Türkçe’de “yeraltı geçidi” anlamına gelir. Fransızca tunnel “yeraltı geçidi” sözcüğünden alıntıdır.

Kast çeşitleri nelerdir?​

Kast çeşitleri nelerdir?
Kanun, suçlar nedeniyle kusur sorumluluğunu iki kategoride dört farklı şekilde düzenlemiştir:
- Kasta Dayanan Kusur Sorumluluğu. Doğrudan kast, Olası kast.
- Taksire Dayanan Kusur Sorumluluğu. Basit taksir, Bilinçli taksir.

Merhaba! İlk olarak "kastın" kelimesi, Türkçe'de Hint toplumunu oluşturan dört sınıfın her biri, sınıf veya zümreyi ifade eder. Bu kelime Fransızca "caste" kelimesinden gelmektedir ve Hint toplumunu oluşturan dört sınıfı temsil eder. Portekizce kökenli olan "casta" kelimesi ise "dini kurallara uyan" anlamına gelir.

"Kasta" ilişkin anlam ise, birine kötülük etmek veya zarar verme isteği beslemek anlamına gelir. Örneğin, "Ona kastı mı var?" şeklinde kullanılabilir.

Kast sistemi, endogami esasına göre karakterize edilen sosyal tabakalaşmanın bir formudur. Bu sistem, kast teriminin Portekizce'den gelmesinden dolayı "saf soy" anlamına gelir. Kast sistemi sınıf ayrılıklarına dayanır ve esas itibariyle Varna ve Jati olarak ikiye ayrılabilir.

Hukuk alanında ise "kasıt", ceza hukukunda failin gerçekleştirdiği eylemi bilmesi ve istemesi durumunu ifade eder. Yani bir kişinin, gerçekleştirdiği eylemin sonuçları hakkında bilgi sahibi olması ve bu sonuçları istemesi durumunda kasıttan söz edilir.

Örgütlenme kavramı ise, belirli ortak çıkarlar etrafında bir araya gelerek birliktelik kuran ve bu birliktelik sayesinde ortak amaçları için mücadele eden bir organizasyonun planlı ve programlı bir şekilde yürütülmesini ifade eder.

"Kastım ne demek TDK?" ifadesi ise, TDK'ye göre "Kastım" deyiminin anlamını belirlemektedir. Bu deyim, birine kötülük etmek veya zarar verme niyetini ifade etmek için kullanılır.

Kusur sorumluluğunu düzenleyen kanun, kusur tipine göre iki kategoride dört farklı şekilde düzenlemiştir. Bu kategoriler doğrudan kast, olası kast, basit taksir ve bilinçli taksir şeklinde sıralanır. Bu farklı kusur tipleri, suçlar nedeniyle kusur sorumluluğunu belirler.

Hadi son olarak "tünel" kelimesi ise Türkçe'de "yeraltı geçidi" anlamına gelir. Bu kelime Fransızca kökenli olan "tunnel" kelimesinden gelmektedir. Umarım açıklamalarım faydalı olmuştur! Eğer başka bir sorunuz varsa veya daha fazla açıklama isterseniz sormaktan çekinmeyin.

Geri