Kastamonu Cevizli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kastamonu Cevizli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için;
3-4 su bardağı çekilmiş ceviz
3 su bardağı ayçiçek yağı
Açmak için;
Nişasta

Kastamonu Cevizli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeler çarpıcı ile çırpılır.
Unumuz kontrollü olarak eklenerek ele hafif yapışan hamur elde edilir.
Hamur eşit çift sayıda bezelere ayrılır. (8-10-12adet gibi).
Nişasta yardımı ile bezeler açılır.
İlk kat yufka sıvı yağ ile yağlanır üzerine ceviz serpilir.
Aynı şekilde üzerine 2. Kat yufka sıvı yağ ceviz eklenerek sıkmadan bol şekilde yuvarlanır.
Yağlanmamış tepsiye yapılan börek dolanarak sıkıştırmadan dizilir.
Üzerine sıvı yağ sürülerek 180 derecede yavaş yavaş üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirilir.
Tepsi altına yağ sürmeye gerek yok çünkü pişerken kendi yağını salacak.
Afiyet olsun.

Kastamonu Cevizli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst