AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaslari duzeltmek gunah mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.516
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kaşları düzeltmek günah mı?​

İslam dininin zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasakladığı aktarılan fetvada, “Bunlardan hareketle islam alimleri, herhangi bir zaruret bulunmadıkça kaşların alınmasının caiz olmadığını belirtmişlerdir” denildi.

Dağınık kaşları almak günah mı?​

Bu bir rahatsızlık olduğu için tedavi edilmesi uygundur fakat sadece güzelleşmek maksadıyla kaş toparlama, inceltme, aldırma ve daraltma gibi uygulamalar yasaktır.

Kaş Gürleştirmek caiz mi?​

Kaş Gürleştirmek caiz mi?
Soru: Kaşların olmayan yerlerine kaş ektirmek günah mıdır? Cevap: Eğer Allah sizi yarattığında vücudunuzun herhangi bir yerinde saç, kıl, tüy varsa ve daha sonra bir hastalıktan, hormon bozukluğundan ötürü bunlar dökülmüşse bunların yerine yenisini ektirmenizde hiçbir beis yoktur. Bu caizdir.

Kaşa şekil vermek caiz mi?​

Hatipoğlu bu soru karşısında, ‘ İnsanın temiz olması temiz olması güzel bir şey. Bu Müslümanlığın adabındandır. Ama kaşlar insanın yapısını, yüz şeklini ve insanın içinde saklamış olduğu duyguları ortaya çıkaran en önemli organlardanbiridir. Bu şekilde kaş alınması doğru değildir.

Kaş aldırmak zararlı mı?​

Bilinçsiz Yapılan Kaş Alımı Kaş Küsmesine Neden Olur Aksi halde hatalı yapılan aldırma işlemi maalesef kaşların küsmesine neden olmaktadır. Çok fazla beklentiye girmeden saçkıranda bile etkili olan Sadbe Solusyon kullanılabilir.

Erkekler için kaş aldırmak günah mı?​

Erkekler için kaş aldırmak günah mı?
Bir zaruret ihtiyacı yoksa kaşların aldırılması caiz değildir. Nurettin Yıldız kaş aldırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şekil değişikliği caiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kaşlara dokunmayı yasaklıyor.

Kaş ve bıyık almak günah mı?​

“Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır” “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna yanıt veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır.

Kaşlarını alan erkek günah mı?​

Kaşları inceltmek caiz mi?​

Kaşları inceltmek caiz mi?

Yanlış alınan kaşlar nasıl düzeltilir?​

En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur.

Kaş almak kaşı döker mi?​

Kaş Aldırmak Kaşı Döker mi? Evet yukarıda bilimsel izahını yaptığım şekilde kayba neden olabilir. Dikkat ederseniz kaştaki eksiklik daha çok kaşın dış yarısında görülür bunun sebebi dış kısmının daha fazla inceltilmesidir. Dikkat ettiyseniz kaş dökülmesi problemi daha çok kadınlarda görülmektedir.
 
Kaşları düzeltmek konusu, İslam dini açısından hassas bir konudur ve farklı alimlerin görüşleri değişiklik gösterebilir. Genel olarak, kaşları sadece güzel görünmek amacıyla almak, inceltmek veya aldırmak dinen sakıncalı olabileceği belirtilmektedir. Ancak, zaruret durumunda ya da sağlık sorunlarına bağlı olarak yapılan müdahalelerde bir sakınca görülmemektedir.

Kaşlarınıza şekil vermek, özellikle almak suretiyle belirgin bir değişiklik yapmak da yine tartışmalı bir konudur. Kaşlar insanın yüz şeklini ve ifadesini belirleyen önemli bir unsurdur ve aşırıya kaçmadan hafifçe düzeltmekte bir sakınca görülmemektedir.

Erkekler için de kaş aldırmanın dini açıdan bir sakıncası olabilir, ancak yine bir zaruret durumunda veya sağlık sorunlarına bağlı olarak yapılacak olan düzeltmelerde bir sorun olmayabilir.

Kaşlarınızı aldırdıktan sonra istenmeyen sonuçlarla karşılaşmanız durumunda, botoks gibi çözümlerle düzeltilme imkanı bulunmaktadır. Ancak kaş alımının, kaş dökülmesine neden olabileceği de belirtilmektedir.

Sonuç olarak, kaşları düzeltmek, şekil vermek veya aldırmak konularında ölçülü davranmak ve gereksiz müdahalelerden kaçınmak önemlidir. Dinimizde sağlık ve zaruret durumları dışında vücutta yapılan gereksiz değişikliklerden kaçınılması tavsiye edilmektedir.
 
Geri
Üst