AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kasitli ogrenme ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kasıtlı öğrenme ne demek?​

A kutusu hem öğrenenin, hem öğretenin belirli amaçları gerçekleştirmek için isteyerek ve bilerek (kasıtlı olarak) katıldıkları eğitim/ öğretim etkinlikleridir. B kutusu öğretenin öğrenme sürecine kasıtlı olarak girdiği, öğrenenin ise bilerek ve isteyerek katılmadığı öğrenme durumunu vermektedir.

Kasıtlı kavram nedir?​

*Kasıtlı olarak: Davranış değişikliğinin planlı ve programlı olmasını ayrıca olumlu davranışın ortama kazandırılmasını, olumsuz davranışın ortam dışına çıkarılmasını ifade eder.
Yaygın eğitim örnekleri nelerdir?
Yaygın eğitimde birden çok eğitim vardır ve bu eğitimlerin hepsi bir başka konuyla ilgili olur. Örneğin aşçılık alanında verilen kurslar var. Bu konuya ilgisi olanlar bu kursa kayıt olarak eğitim alabilirler ve kurs sonunda da bir sertifikaya sahip olurlar.
Kasıtlı kültürleme ne demek?
Adından da anlaşılacağı üzere, bilinçli, sistemli ve de planlı bir şekilde kültürel değerlerin bireylere aktarılma olayıdır. Okullarda yapılan planlı ve sistemli her türlü eğitim kasıtlı kültürlemedir.

Bireyin göstermiş olduğu ölçülebilir eylem ve etkinliklerine ne denir?​

Bireyin göstermiş olduğu ölçülebilir eylem ve etkinliklerine davranış denir. Ancak bu eylemlerin birey tarafından bilinçli ve kasıtlı yapılması gerekmektedir.

Yaygın eğitim nelerdir?​

Yaygın eğitim, toplumun ihtiyaçları ışığında belli bir amaca yönelik, geneli kapsayacak türden çeşitli eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerin kurumların belirleyeceği takvim ve saate bağlı kalınarak yapıldığı, talep edenlerin başarılı olması halinde ise karşılığında sertifika aldıkları eğitim sürecidir.
Yaygın eğitim araçları nelerdir?
Yaygın Eğitim Kurumları ve Özellikleri Nelerdir?
Kültürlenmeye örnekler nedir?
Toplumdaki birey, kendi kültüründe bulunmayan yeni bir kültüre varmış olur. Örnek vermek gerekirse belli bir yaşa kadar köy,ova gibi kırsal kesimlerde büyümüş bir kişinin büyük kente edeceği göç sonrası kentte karşılaştığı kültürler ile kendi köyündeki kültürlerin birleştirmesi bir kültürlenmedir.
Örnek vermek gerekirse; İnsan, sobanın sıcak olduğunu dokunarak, limonun ekşi ve biberin acı olduğunu tadarak, özel bir davete giderken nasıl giyinileceğini çevresindeki diğer davranışlarını gözlemleyerek, okulda nasıl davranılacağını da kendinden daha büyük öğrencileri taklit ederek öğrenir.
Katma değer yaratmanın temeli bilgidir. Bilgi ise zaman içinde yaygınlaştıkça değer yaratma gücü düşer. Bu nedenle, odaklı bir şirketin çalışanlarının kendilerini sürekli olarak geliştirmelerini sağlamak şirketin sürekliliğini sağlamak için kritik öneme sahiptir.
Ertürk e göre eğitim nedir?
Ülkemizde eğitim camiasında geniş kabul gören ve Ertürk tarafından yapılan tanıma göre eğitim; “bireyin davranışında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişme meydana getirme sürecidir” (Ertürk,1975:12).
Kasıtlı ve istendik ne demek?
– Kasıtlı: plan ve program dahilinde. – Kendi yaşantısı yoluyla: Kişinin sürecin içerisinde var olması. – İstendik: Eğitimin gerçekleştiği o toplumun beklentisine uygun olması.

Öğrenme kavramı ne demek?​

Öğrenme, bireyin yaşantılar sonucu davranışlarda meydana gelen oldukça uzun süreli değişmelerdir. Bir bilgi ve becerinin, öğrenme sayılması için davranışta değişiklik yapması ve davranıştaki değişikliğin uzun süreli olması gerekmektedir.

Bilinçli öğrenme nedir?​

Bilinçli-yeterlilik: Bilginin varlığından haberdar olunduğu ve bilginin kullanıldığı ancak bilginin otomatik yapılamadığı aşamadır. Bilinçsiz (bilinçdışı)-yeterlilik: Bilginin varlığından haberdar olunduğu ve bilginin otomatik olarak kullanılabildiği aşamadır.
Yaşam boyu öğrenme ve kendini sürekli yenileme nedir?
Bireyin günlük hayatını topluma uyumlu bir şekilde sürdüre- bilmesi ve mesleğindeki gelişmeleri yakından takip edebilmesi de kendini yenilemesi ile mümkündür. Bireyin kendini sürekli yenilemesi ise ancak yaşam boyu öğrenme ile sağlanabilir.
Kültürleme çeşitleri nelerdir?
Kültür; Toplumun yaşam biçimi iken Kültürleme : Toplumların kendi bireylerine kendi kültürlerini aktarmasına denir. Kültürlemenin zoraki, gelişigüzel ve kasıtlı olmak üzere 3 çeşiti vardır; Bu çeşitleri kısaca yazacak olursak.

Eğitim kaç türe ayrılır?​

Eğitim Türleri ikiye ayrılmaktadır. Bu eğitim türleri Formal Eğitim ve İnformal Eğitimdir. Formal Eğitim de kendi içinde Örgün Eğitim ve Yaygın Eğitim olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
 
Geri
Üst