- Konu Yazar
Kasıtlı ne demek TDK?
Kasıtla, bile bile, isteyerek, zihinde tasarlayarak, taammüden anlamına gelir.Kasıtlı olmak ne demek?
İsteyerek, bilerek yapılan, maksatlı. Intentional. Deliberate.Kasıt nedir ne demektir?
Kasıt nedir ne demektir?Kasıt kelimesi Türkçe’de “1. tam hedefe yönelme, 2. amaç, hedef, 3. amaca giden doğru yol, amaca uygun, mutedil, rasyonel” anlamına gelir.
Kasti olarak ne demek?
Kasti olarak ne demek?KASTÎ – KASDÎ (ﻗﺼﺪﻯ) zf. (Ar. ḳaṣd “niyet, amaç” ve nispet eki -і ile ḳaṣdі) Bile bile, isteyerek, kasıtlı olarak.
Istendik ne anlama gelir?
istenen, olmasi arzulanan, kisiden kendi istegiyle yapmasi beklenen. davranislar icin kullanilir genelde. toplum tarafından benimsenen ve bireyde kazanılması beklenen bilgi, beceri ve tutumlardır.Canıma kastın mı var ne demek?
Ona karşı kötülük etmek, zarar verme isteği beslemek: Bana kastı mı var?Eğitim istendik ne demek?
Eğitim istendik ne demek?Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı ve istendik davranış değişikliği meydana getirme sürecidir.
Kast ve olası kast nedir?
Kast ve olası kast nedir?Kast, bir suça konu fiilin hareket ile neticesinin bilerek ve istenerek yapılmasıdır. Olası kast ise; bireyin, suçun kanuni tanımında belirtilen unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi, neticeyi istemese de kayıtsız kalmak suretiyle neticenin oluşmasına sebebiyet vermesi halidir.
Arapça kökenli bir sözcük olan kastetmek, ”kasıt” sözcüğünden türetilmiştir. Kasıt, kişinin bir hedefi gerçekleştirme amacı ve gayesi demektir. Kastetmek sözcüğü, birine kötü davranmak ve zulmetmek anlamında da kullanılır. Hukukta terim anlamında kullanılan bu sözcük, adam öldürmeye teşebbüs anlamına gelir.
Bu dönemde, Selahattin Özdemir tarafından seslendirilen ve büyük bir beğeni alan “Ölmeden ölmüşler haberleri yok, sönmüşler bitmişler çareleri yok, hayattan kopmuşlar tutanları yok, feryadım yaşarken ölenler için” sözlerini içeren “Yaşarken Ölenler İçin” hayattan umudunu kaybeden, beklentileri karşılanmayan arabesk …