AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kasimpati ne zaman cogaltilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kasımpatı ne zaman çoğaltılır?​

Kökten ayrılan 2.bitkimiz en kısa zamanda büyüyerek çiçek açar ve diğer bitkide tekrar kök vermeye başlar. *Kasımpatının çoğaltılması için en uygun zaman mayıs ayıdır.

Kasım patı ne zaman dikilir?​

Güneşli ve yarı gölge ortam yeterlidir. Kasımpatını sık sık sulamak gereklidir; ancak sık ve az sulamak önemlidir. Kasımpatı tohumu ekimi ocak ayından itibaren mart ayına kadar yapılabilir. Kasımpatı Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında çiçeklenir.

Kasımpatı çiçeği tek yıllık mı?​

Kasımpatı çiçeği tek yıllık mı?
Kasımpatı olarak isimlendirilmesinin nedeni, renkli çiçeklerin çoktan solduğu ya da öldüğü kasım ayında aniden açması olarak görülür. Yıl içinde 50 ile 150 cm arasında bir boya ulaşan tek yıllık otsu bitki, sarı, beyaz, pembe, bordo, mor ve kırmızı gibi farklı renklerde çiçeklere sahip olabilir.

Kasımpatı çiçeği nasıl açar?​

Kasımpatı çiçeği nasıl açar?
Kasımpatı çiçeği güneş ışığını doğrudan almayı sevmez. Yarı gölgeli şekilde bir konumda kalırsa daha iyi gelişir ve çiçeklerini daha gür açar. Dalların arasındaki kuruyan yaprakları sık sık temizlemeniz gerekir. Çünkü krizantem çiçeği budama işini sever.

Kasım ayında hangi çiçek açar?​

Kasım Ayının Çiçekleri Kasımpatı (krizantem), iyimserlik, neşe, uzun ömür ve mutluluk anlamları taşır. Çin’de Ekim ayı, Japonya’da ise Eylül ayı çiçeğidir. Sarı Kasımpatı ise Kasım ayına özgü bir çiçektir.

Kasım ayında hangi çiçekler ekilir?​

Kasım ayında hangi çiçek ekilir?
- Kale Bitkisi. Kale soğuk havayı önemsemez, bu nedenle hasat için yeterli zamanınız olacak çünkü mahsul yaklaşık 50 günde olgunlaşır.
- Hercai Menekşe. Ilıman iklimlerde, hercai menekşe tüm kış boyunca çiçek açar.
- 3. Süs Lahanası
- Nergis.
- Hardal Yeşillikleri.
- Aslanağzı
- 7. Şifalı Otlar.
- 8. Sümbül.

Kadife çiçeği ne zaman ekilir?​

Kadife çiçeği ne zaman ekilir?
Kadife çiçeği ekimi bahar aylarının başlarında özellikle Mart ayında yapılmalıdır. Tohumları küçük ekme kalıplarında filizlenmesi sağlandıktan sonra şaşırtma yani başka bir saksıya ekilme işlemi gerçekleştirilebilir.

Kasımpatı kışın donar mı?​

Kasımpatı kışın donar mı?
Kasımpatlarının -30C dereceye kadar kış soğuklarına dayanıklılıkları kesindir. Daha fazla soğuğa dayanmaları çeşitlerine ve kış korumasına göre değişir. Kışın -15C dereceden daha soğuk olan ve don olaylarının uzun sürdüğü yerlerde kasımpatı dipleri kuru yapraklar + gübre + saman + toprak karışımı ile korunmalıdır.

Kasımpatı çiçeği budanır mı?​

Kasımpatı çiçeğinin bütün dalları kış sonuna yaklaşırken dipten kesilerek budanır. Budama yapılmaz ise yaz sezonuna biçimsiz ve formsuz olarak girmektedir. Kasımpatınızı budamaktan korkmayın önemli olan bitkinin kök sağlığıdır. Yaz aylarında budadığınız yapraklar gür ve sağlıklı bir şekilde tekrar yerine gelecektir.

Kasım Aralık ayında hangi çiçekler ekilir?​

Atatürk çiçeği ve nergis, Aralık ayında ekim için uygundur.
 
Kasımpatı bitkisinin çoğaltılması ve dikimi ile ilgili bilgiler verilmiş. Kasımpatı bitkisi genellikle kökten ayrılarak çoğaltılır ve en uygun zamanının mayıs ayı olduğu belirtilmiş. Ayrıca, güneşli ve yarı gölge bir ortamda yetiştirilmesi gerektiği, sık ve az sulamanın önemli olduğu vurgulanmış. Tohum ekiminin ocak ayından mart ayına kadar yapılabileceği ve çiçeklenmenin Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştiği belirtilmiş.

Kasımpatının tek yıllık bir bitki olduğu ve çiçeklerinin kasım ayında açmasıyla anlam bulduğu ifade edilmiş. Yıl içinde 50 ile 150 cm arasında boya ulaşabilen tek yıllık bir otsu bitki olan kasımpatının farklı renklerde çiçeklere sahip olduğu belirtilmiş.

Kasımpatı çiçeğinin nasıl açtığıyla ilgili bilgiler de verilmiş. Güneş ışığını doğrudan almayı sevmediği, yarı gölgeli bir konumda daha iyi geliştiği ve dallar arasındaki kuruyan yaprakların düzenli temizlenmesi gerektiği belirtilmiş.

Kasım ayında açan çiçekler arasında kasımpatının yer aldığı ve anlamının iyimserlik, neşe, uzun ömür ve mutluluk olduğu ifade edilmiş. Ayrıca, Kasım ayında ekilebilecek diğer çiçekler de listelenmiş.

Kasımpatının kışın donma durumuyla ilgili bilgi verilmiş. -30°C dereceye kadar kış soğuklarına dayanıklı olduğu ancak daha soğuk havalarda ve don olaylarının uzun sürdüğü durumlarda koruma gerektiği belirtilmiş.

Son olarak, kasımpatı çiçeğinin budanmasıyla ilgili bilgiler de verilmiş. Bütün dalların kış sonuna yaklaşırken dipten kesilerek budanması gerektiği ve bu sayede bitkinin formunun korunacağı ifade edilmiş.

Ayrıca, Aralık ayında ekilebilecek bazı çiçeklerden de bahsedilmiş. Atatürk çiçeği ve nergisin Aralık ayında ekim için uygun olduğu belirtilmiş.
 
Geri
Üst