AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaşık Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;
125 gram margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Supangle için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata
1 su bardağı soğuk buzlu su
Üzeri için;
Kakao
İsteğe bağlı mevsim meyvesi

Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarini tenceremize alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Ardından sütünü ve şekerini ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Vanilyasını da ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserle çırpıyoruz kaselere döküp soğumasını bekliyoruz.
Supangle için tencereye çikolata ve soğuk su hariç katıp karıştırıyoruz.
Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Ocaktan alıp önce çikolatayı eritip ardından suyu katıp karıştırıyoruz.
Kaselere soğuduktan sonra supangleyi de bölüştürüyoruz soğuduktan sonra kakaoyu eliyoruz.
Servis için istediğimiz gibi süslüyoruz. Şimdiden afiyet olsun
Kaşık Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst