Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 yumurta beyazı
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su b. sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Ceviz yahut fındık
Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyallerin oda sıcaklığında olmasına ihtimam gösterirseniz pişen kekiniz daha yumuşak olur.
Kaba 3 yumurta ve 1 yumurta akını şekerle 5 dakika çırpın.
Yoğurdu, yağı, vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozunu ve karbonatı eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Fırın kağıdı serili tepsiye 2 kaşık yardımıyla aralıklarla dökün üzerine yumurta sarısı sürün ve cevizlerden koyun.
180 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 yumurta beyazı
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su b. sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Ceviz yahut fındık
Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyallerin oda sıcaklığında olmasına ihtimam gösterirseniz pişen kekiniz daha yumuşak olur.
Kaba 3 yumurta ve 1 yumurta akını şekerle 5 dakika çırpın.
Yoğurdu, yağı, vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozunu ve karbonatı eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Fırın kağıdı serili tepsiye 2 kaşık yardımıyla aralıklarla dökün üzerine yumurta sarısı sürün ve cevizlerden koyun.
180 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaşık Pastası (Van Pastası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı