Kaşık Lokması Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Ilık su
Sıvı yağ
Kaşık Lokması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştıralım. Orta cıvıklıkta bir hamur olmalı pişi hamuru üzere olmazda lokma hamuru üzere olmalı.
Yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmanın akabinde elimizi ve kaşığı ıslatıp, elimizle sıktığımız hamurlardan kaşıkla küçük kesimler alıp, kızgın bol yağın içine atalım.
Attığımız hamurları devamlı karıştıralım, altın sarısı rengini alınca yağdan alalım. Hem pratik hem sandığı kadar yağ çekmiyor. Afiyet olsun
Kaşık Lokması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Ilık su
Sıvı yağ
Kaşık Lokması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştıralım. Orta cıvıklıkta bir hamur olmalı pişi hamuru üzere olmazda lokma hamuru üzere olmalı.
Yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmanın akabinde elimizi ve kaşığı ıslatıp, elimizle sıktığımız hamurlardan kaşıkla küçük kesimler alıp, kızgın bol yağın içine atalım.
Attığımız hamurları devamlı karıştıralım, altın sarısı rengini alınca yağdan alalım. Hem pratik hem sandığı kadar yağ çekmiyor. Afiyet olsun
Kaşık Lokması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı