AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi) İçin Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 Türk kahve fincanı haşlanmış fasulye
1 Türk kahve fincanı haşlanmış nohut
İç malzemesi için;
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı ceviz
6 adet kayısı
6 adet hurma
1 çay bardağı kuru tut
10 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı tepeli kuş üzümü
1 çay bardağı sarı üzüm
1 kahve fincanı büyük kuru üzüm
3 adet incir
1 adet elma
2 su bardağı şeker ( arzuya göre azaltıp veya çoğaltabiliriz )

Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fındık ,ceviz, elma ,hurma hariç diğer malzemeyi incir ve kayısıyı küçültüp tencerede bir taşım kaynatıp ocakta alalım.
Diğer yandan buğday nohut ve fasulyeyi tencereye alalım.
Üzerine 1 litreyi geçkin sıcak su koyup ocağa alalım bu su oranı sizin arzunuza göre değişebilir.
Biraz kaynadıktan sonra üzerine sıcak suda beklettiğimiz iç malzemeyi suyunda süzüp ilave edelim.
İç harcıyla biraz kaynayıp kıvam alınca iri olarak bölünmüş elma ve hurmayı ekleyip karıştıralım.
En son şekeri koyup ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Aşureyi ocaktan almaya yakın ceviz ve fındığı koyup 5 dakika kaynatıp ocakta alalım.
İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Kaşık Kaşık Yedirten Orjinal Aşure (Annemizin Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst