- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kaset döşeme neden tercih edilir?
Kaset döşeme her boyut ve tipte isteğe bağlı olarak üretimi mevcut olan döşeme tipidir. Beton yüzeylerinin daha temiz rijit olmasını sağlar. Kalıp yapısına bağlı olarak oluşan beton yapısı yük ve dayanamı çok fazla arttırır. Kaset döşeme sistemi diğer kalıp sistemlerine göre daha az beton kullanımı sağlar.Dağıtma donatısı ne demek?
“dağıtma donatısı” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. tek doğrultuda çalışan döşemelerde, eğilme donatılarının bir arada çalışmasını sağlayan donatıdır.Asmolen döşeme neden tercih edilir?
Asmolen döşeme avantajları Düz tavan oluşturulmasını sağlar. Kalıp, işçilik maliyetleri çok düşüktür. Ses ve ısı yalıtım sağlayabilir. Sıva ve boya bölümleri az olduğu için maliyeti düşüktür.
Çelik taşıyıcı ile kaç metre geçilir?
Çelik taşıyıcılı iskelet 10-12 metereden başlayarak yüzlerce metreyi geçebilen geniş açıklıklara sahiptir.Kiriş açıklığı ne kadar olmalı?
Statik Eleman Açıklık SınırlarıBir doğrultuda çalışan döşeme nedir?
Saha uygulamalarında en çok kullanılan döşemeler Hurdi (Tek doğrultulu çalışan) döşemeler döşemenin uzun kenarının kısa kenarına oranı m ≥ 2 olması durumunda döşeme tek doğrultuda (kısa) yükün tamamına yakınını taşıyor demektir, bu şekilde çalışan döşemelere tek doğrultuda çalışan döşemeler denir.
Hurdi Döşemelerde Donatı Detayları Kısa doğrultudaki momentten uzun doğrultuda geniş çatlaklar oluşur. Bu çatlakları sınırlandırmak için alt tarafa kısa doğrultuda (çatlağa dik) bir düz bir pilye donatı eşit aralıklarla konur. Bu donatılara esas (ana) donatı adı verilir.
Montaj (Basınç) Donatısı Montaj donatısı ise donatı beton oranını korumak ve basınç gerilmelerini karşılamak amacıyla üst bölgelere yerleştirilir.
Asmolen döşeme yasak mı?
Bilgi, tecrübe, teknolojik gelişmeler ve akademik çalışmalar sonucunda hazırlanan son deprem yönetmeliği TBDY2018, 1 Ocak 2019 yılından itibaren yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. 1968 Deprem yönetmeliğinde 1. Ve 2. Derece deprem bölgelerinde kullanımı yasak olan asmolen döşeme, 1975 yönetmeliğinde serbest bırakılmıştır.