Kase cikolata nasil eritilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kase çikolata nasıl eritilir?​

Cam kaseyi tencere üzerine konumlandırmanız oldukça önemlidir çünkü tencerenin içerisindeki suya cam kasenin değmemesi gerekmektedir. Yani kısacası cam kase içerisindeki çikolata ve tereyağı sadece suyun buharı ile ısınmaktadır.Suyun buharı ile erimeye başlayan tereyağı ve çikolata zamanla iyice bir kıvama almaktadır.

Erimiş çikolataya süt katılır mı?​

Benmari usulü çikolata eritirken süt konur mu diye merak ediyorsanız evet süt konur bunun bir zararı yoktur. Hatta süt ile birlikte tereyağı veya krema da eklenebilir. Sadece dikkat edilmesi gereken bu malzemeleri çikolata içerisine yavaş yavaş eklemek olacaktır.
Benmari usulü eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.

Benmari usulü çikolata neden erimez?​

Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır. Bu da çikolatanın sertleşmesine neden olacak ve o çikolata bir daha kullanılamayacak hale gelecektir.

Bitter ve sütlü çikolatayı eritmek için sıcaklık ne kadar olmalıdır?​

Çikolatanızı, çikolata eritici içerisinde eritin (termostatı 45°C’ye kadar çevirin). Termostatı düşürün (bitter çikolata için ± 31°C’ye veya sütlü çikolata ve beyaz çikolata için ± 29°C’ye) ve hemen ardından, ortam sıcaklığında %5 Callets™ ekleyin.
Benmariye süt eklenir mi?
Benmari usulü çikolata eritirken süt konur mu diye merak ediyorsanız evet süt konur bunun bir zararı yoktur. Hatta süt ile birlikte tereyağı veya krema da eklenebilir.

Benmari usulü ısıtmak ne demek?​

Benmari veya Bain-marie, bir kabı kaynar ısıdaki suya oturtarak içindekini ısıtma veya eritme yöntemidir. Benmari yöntemi özellikle çikolata gibi doğrudan ateşe oturtulduğunda yanma veya kesilme tehlikesi olan yiyecekler için tercih edilir.
 
Geri
Üst