SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kaşarlı Sucuklu Tepsi Simidi Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
İç gereci ️için;
Rendelenmiş kaşar
Sucuk dilimleri
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı pekmez
Susam
Kaşarlı Sucuklu Tepsi Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba yoğuracağımız materyaller eklenir ve yoğrulur. 20 dk mayalanması için üzeri kapatılır.
Mayalanan hamur 4 eşit modüle bölünür. Orta uzunluk tepsiye nazaran yuvarlak açılır.
İçine kaşar sucuk koyulur. Üzerine tekrar tıpkı büyüklükte hamur açılır üstü kapatılır.
Yumurtalı harç ile tüm etrafı kaplanır. Susam serpilir.
200 derecelik fırında denetimli kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun .
Kaşarlı Sucuklu Tepsi Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
İç gereci ️için;
Rendelenmiş kaşar
Sucuk dilimleri
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı pekmez
Susam
Kaşarlı Sucuklu Tepsi Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba yoğuracağımız materyaller eklenir ve yoğrulur. 20 dk mayalanması için üzeri kapatılır.
Mayalanan hamur 4 eşit modüle bölünür. Orta uzunluk tepsiye nazaran yuvarlak açılır.
İçine kaşar sucuk koyulur. Üzerine tekrar tıpkı büyüklükte hamur açılır üstü kapatılır.
Yumurtalı harç ile tüm etrafı kaplanır. Susam serpilir.
200 derecelik fırında denetimli kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun .
Kaşarlı Sucuklu Tepsi Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı