Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 buçuk tatlı kaşığı maya
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Harcı için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk
Üzeri için;
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
Tereyağı (fırından çıkarttıktan sonra)
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın.
Ardından unu azar azar ekleyip poğaça hamurundan daha yumuşacak bir kıvamda olacak şekilde yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini örtüp 40-50 dakika mayalanmasını bekleyin.
Mayası gelen hamuru 10-12 parçaya bölün ve yuvarlayın.
Pidelerin ince ve küçük olmasını isterseniz daha çok parçalara ayırabilirsiniz.
Ayırdığınız bezelerin üzerini bezle örtün.
Un serpiştirip uzunlamasına açın.
Harcınızdan koyup kenarlarını katlayarak şekil verin.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra sıcak pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağlayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 buçuk tatlı kaşığı maya
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Harcı için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk
Üzeri için;
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
Tereyağı (fırından çıkarttıktan sonra)
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın.
Ardından unu azar azar ekleyip poğaça hamurundan daha yumuşacak bir kıvamda olacak şekilde yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini örtüp 40-50 dakika mayalanmasını bekleyin.
Mayası gelen hamuru 10-12 parçaya bölün ve yuvarlayın.
Pidelerin ince ve küçük olmasını isterseniz daha çok parçalara ayırabilirsiniz.
Ayırdığınız bezelerin üzerini bezle örtün.
Un serpiştirip uzunlamasına açın.
Harcınızdan koyup kenarlarını katlayarak şekil verin.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra sıcak pidelerin kenarlarını tereyağı ile yağlayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı