Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
3,5 4 bardak un kontrollü ekleyin
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 dal maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Üzerine yerleştirmek için ince dilimlenmiş kaşar

Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için ılık süt ılık su şeker ve mayayı karıştırın.
Daha sonra geri kalan malzemeleri ekleyin yoğurun 15-20 dakika mayalanmaya bırakın tereyağını eritin
Sıvı yağ ekleyin.
İnce ince kıydığınız maydanozları ve sarımsakları ekleyin.
Hamuru yağlı kağıdın üzerinde bir parmak kalınlığında açın çok derin olmayacak çizgiler atın ve sosu sürün.
15 dakika tepsi mayası geldikten sonra kesikleri belirginleştirip aralarına kaşar dilimleri koyun.
200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun ,.
Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst