- Konu Yazar
- #1
Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
Kaşar peyniri
Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
2 su bardağı kavrulmuş susam
Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle maya ve ılık suyu karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.
Daha sonra eriyen maya ile birlikle öbür gereçleri de karıştırıp azar azar un ekliyoruz.
Kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ve akabinde 30 dakika üzeri kapalı biçimde mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük kesimler alıp içerisine kaşar koyup fotoğraftaki formu veriyoruz.
Önce pekmezli su karışımına sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pisiyoruz. Afiyet olsun.
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
Kaşar peyniri
Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı su
2 su bardağı kavrulmuş susam
Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle maya ve ılık suyu karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.
Daha sonra eriyen maya ile birlikle öbür gereçleri de karıştırıp azar azar un ekliyoruz.
Kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ve akabinde 30 dakika üzeri kapalı biçimde mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük kesimler alıp içerisine kaşar koyup fotoğraftaki formu veriyoruz.
Önce pekmezli su karışımına sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pisiyoruz. Afiyet olsun.
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı