SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt (400ml)
1 su bardağı ılık su (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
Aldığı kadar un
İçi için;
Kaşar peyniri
Üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı susam
Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım ve köpük köpük oluncaya kadar bekleyelim (10 dakika yeterli)
Daha sonra sıvı yağ, tuzu ekleyip ununu azar azar ek edilerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur.
Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
Hamurumuz 1 saat kadar mayalandıktan sonra 18 eşit kesime ayıralım ve bezeleyelim.
Üzerlerine bastırarak biraz açalım içlerine dilimlenmiş kaşar peynirimizi koyup kapayalım.
Su ve pekmezi uygun bir kapta karıştıralım.
Poğaçaları evvel pekmezli suya sonra susama bulayalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde kapadığımız yerler atla gelecek biçimde dizelim. Ve üzerlerine çapraz olacak halde çizikler atalım.
Fırınımız ısınıncaya kadar tepside mayalanmasını bekleyim.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt (400ml)
1 su bardağı ılık su (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
Aldığı kadar un
İçi için;
Kaşar peyniri
Üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı susam
Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım ve köpük köpük oluncaya kadar bekleyelim (10 dakika yeterli)
Daha sonra sıvı yağ, tuzu ekleyip ununu azar azar ek edilerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur.
Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
Hamurumuz 1 saat kadar mayalandıktan sonra 18 eşit kesime ayıralım ve bezeleyelim.
Üzerlerine bastırarak biraz açalım içlerine dilimlenmiş kaşar peynirimizi koyup kapayalım.
Su ve pekmezi uygun bir kapta karıştıralım.
Poğaçaları evvel pekmezli suya sonra susama bulayalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde kapadığımız yerler atla gelecek biçimde dizelim. Ve üzerlerine çapraz olacak halde çizikler atalım.
Fırınımız ısınıncaya kadar tepside mayalanmasını bekleyim.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun
Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı